• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ensto juht: masu oli nohu

  Majanduslangust nohuks nimetav Ensto Ensek avas täna Tallinnas Lasnamäe tööstuspargis 165 miljonit maksnud uue tehase ja juba avamisel kõneldi ka juba järgmisest tehasest.

  „Majanduslangus oli meie jaoks nohu,“ tunnistas Ensto Ensek ASi ja Ensto Elekter ASi juhatuse esimees Üllas Täht ringkäigu ajal uues tehases. Jah, ka 2009. aasta alguses töötati Ensto Eestis osalise tööajaga, kuid tänavu suvest, kui tööd alustas eile ametlikult avatud tehas, töötatakse maksimumvõimsusel neljas vahetuses.
  „Meie jaoks on 2010 väga edukas aasta. Kui praegu töötab meil (Eestis kokku - toim.) 450 inimest, siis aasta lõpuks ulatub töötajate arv 500ni,“ kinnitas Täht.
  Kogu Ensto kontsernis töötab juhatuse esimehe sõnul 1600 inimest, kellest 28% Eestis. Tootmise Soomest Eestisse ületoomise põhjustena nimetas Täht väiksemaid tootmiskulusid, koolitatud tööjõudu, Soome-Eesti kultuurilist sarnasust ning head kommunikatsiooni.
  Neljapäeval ostis Ensto Prantsuse nutivõrkude tootja Novexia. „Lisaks kasvule katsume areneda ja laieneda ka ettevõtete ostmise kaudu,“ ütles Ensto OY president ja juhatuse esimees Timo Luukkainen ning lisas, et tänu Novexiale suudab Ensto sel aastal teenida käivet üle 230 miljoni euro (ligi 3,6 miljardit Eesti krooni).
  Autor: Kadrin Karner, Katariina Krjutškova
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.