Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ensto juht: masu oli nohu

  Majanduslangust nohuks nimetav Ensto Ensek avas täna Tallinnas Lasnamäe tööstuspargis 165 miljonit maksnud uue tehase ja juba avamisel kõneldi ka juba järgmisest tehasest.

  „Majanduslangus oli meie jaoks nohu,“ tunnistas Ensto Ensek ASi ja Ensto Elekter ASi juhatuse esimees Üllas Täht ringkäigu ajal uues tehases. Jah, ka 2009. aasta alguses töötati Ensto Eestis osalise tööajaga, kuid tänavu suvest, kui tööd alustas eile ametlikult avatud tehas, töötatakse maksimumvõimsusel neljas vahetuses.
  „Meie jaoks on 2010 väga edukas aasta. Kui praegu töötab meil (Eestis kokku - toim.) 450 inimest, siis aasta lõpuks ulatub töötajate arv 500ni,“ kinnitas Täht.
  Kogu Ensto kontsernis töötab juhatuse esimehe sõnul 1600 inimest, kellest 28% Eestis. Tootmise Soomest Eestisse ületoomise põhjustena nimetas Täht väiksemaid tootmiskulusid, koolitatud tööjõudu, Soome-Eesti kultuurilist sarnasust ning head kommunikatsiooni.
  Neljapäeval ostis Ensto Prantsuse nutivõrkude tootja Novexia. „Lisaks kasvule katsume areneda ja laieneda ka ettevõtete ostmise kaudu,“ ütles Ensto OY president ja juhatuse esimees Timo Luukkainen ning lisas, et tänu Novexiale suudab Ensto sel aastal teenida käivet üle 230 miljoni euro (ligi 3,6 miljardit Eesti krooni).
  Autor: Kadrin Karner, Katariina Krjutškova
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
LHV aktsia tõus aitas Balti ja Tallinna indeksid kindlalt plussi
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.