Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Abipakett lõi börsid kõikuma

  Tänase päeva aktsiaturu suure kõikumise taga on Föderaalreserv, kes pärastlõunal avalikustas teise majanduse abipaketi. Hommikusele üldisele langusele järgnes uudise edastamisega lainetus ning õhtuks jäid peamised aktsiaindeksid kergelt plussi.

  Viimasel kahel kuul aktsiahindasid kõigutanud Föderaalreserv avalikustas lõpuks abipaketi, mis valmistas investoritele mõneti pettumust. Föderaalreservi uute plaanide kohaselt pumbatakse majandusse järgmise poolaasta jooksul kuiselt 75 miljardit dollarit, kokku 600 miljardit dollarit. Analüütikud ning investorid ootasid küll väiksemat abipaketti (500 miljardit dollarit), kuid märksa intensiivsemat ehk vähemalt 100 miljardit dollarit kuus.
  Täna avalikustas kolmanda kvartali majandustulemused Ühendriigi suurim hüpoteegiostja Freddie Mac. Raporti kohaselt on senine kvartal tänavuse aasta kõige optimistlikum ning kahjumikasvule on suudetud pidur panna. Kolme kuuga teenis ettevõte 4,1 miljardit dollarit miinust.
  Täna kaubeldi kallimaks autotootja Ford Motor Company aktsia +5,20 protsenti, sulgemishinnaga 15,18 dollarit, American Intl. Group +3,35 protsenti, sulgemishinnaga 43,57 dollarit ja Amazon.com +2,34  protsenti, sulgemishinnaga 168,47 dollarit. Tänased suurimad langejad olid  Oracle -1,13 protsenti, sulgemishinnaga 29,2 dollarit, PepsiCo -0,62 protsenti sulgemishinnaga 65,18 dollarit ja Microsoft -1,31 protsenti, sulgemishinnaga 27,03 dollarit.
  Täna on stabiilset kallinenud toornafta, päeva lõpuks kasvas hind 1,22 protsenti sulgemishinnaga 84,92 dollarit barreli kohta. Kuld on liikunud aktsiaturgudega vastupidises suunas, väärismetall on kaubeldud 0,83 protsenti odavamaks, päeva lõpuks kujunes untsihinnaks 1 346 dollarit.
  Peamised aktsiaindeksid suutsid õhtuks päeval kaotatu tasa teha ning jäid kergelt plussi. Dow Jones kasvas täna 0,24 protsenti ning lõplikuks skooriks kujunes 11 215 punkti, Nasdaq suurenes täna 0,27 protsendi võrra 2 540 punktini ja S&P500 kasvas 0,37 protsenti 1 198 punktini.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Leedo lihaäri võitleb kehvade numbritega Leedo: "Elame ja vaatame"
Ärimees Vjatšeslav Leedo lihaäri miinus süvenes aastaga.
Ärimees Vjatšeslav Leedo lihaäri miinus süvenes aastaga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.