Alyona Stadnik • 3. november 2010 kell 15:23

Ettevõtja: eraisiku tulud on intiimsed andmed

Veterinaarkaupade hulgimüügifirma ASi Dimela juhatuse esimehe Kadri Kullmani sõnul peab inimesel olema mingisugune privaatsus ja eraisiku tulud on intiimsed andmed.

"Ma olen ettevõtte juht, mul on 22 kollegi, ma tean seda, et neile ei meeldi palgast rääkida," kommenteeris ta.

Veel vähem meeldiks neile see, et kuskil tulevad need andmed avalikuks ja siis seal võrreldakse, kes kui palju palka sai, lisas ettevõtte juht.

"Need on inimese intiimsed andmed, millisele kokkuleppele ma olen jõudnud, kas ma tegin ise selleks midagi, et oma töötasu suurendada või hoopis midagi valesti, et see on mul väiksem," põhjendas Kullman.

Miks peaks avalikustama eraisiku tulu, jääb talle arusaamatuks. "Ma ei arva, et see on hea mõte," lausus Kullmann. Ettevõtte juhtimistulud on niigi avatud, juhatuse tasud on tegelikult avalikud andmed, lisas ta.

"Oluliste, tähelepanu all ehk siis avalike isikute palgad võiksid olla avalikud, näiteks kes riigi palgal on või ka ettevõtete juhid, aga ma ei arva, et iga kolleegi tulu peaks olema avalik," rääkis Kullmann.

Hetkel kuum