• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parts: vanade majade renoveerimine elavdaks ehitusturgu

  Ehitustegevus kasvab väga-väga aeglaselt, kuid turgu elavdaks vanade majade renoveerimine ja soojustamine, märkis majandusminister Juhan Parts.

  "Eesti ehitusturg ei näe välja optimistlik. Majandus on põhjast läbi käinud ning me näeme kasvu ekspordist. Ka investeeringud tulevad Eestisse, kuid neid võiks rohkem tulla. Praegu on avalik sektor see allikas, mis ehitust toetab," rääkis Parts.
  "Eraturul kasvavad laenud lõpuks ometi ning Tallinnas võib juba ehituskraanasid näha, kuid ehitust pole veel nii palju kui ootaks. Samas me ei oota buumi aegade tagasipöördumist. Ehitustegevus kasvab, kuid väga-väga aeglaselt," märkis minister.
  Parts näeb ehitusturu elavdamise võimalust vanade majade renoveerimisel ja soojustamisel. "See oleks pikaajaline perspektiiv, ühistud võiksid kokku tulla ja algatada projekte, et kommunaalkulud oleks väiksemad," sõnas ta.
  Läti peaministri Valdis Dombrovskise sõnul on ehitusturg praegu seetõttu hädas, et buumiaegne ehitus polnud jätkusuutlik. "Lätis soovitakse kohalike valitsuste ning sotsiaalhoonete energia efektiivsust parandada, mida toetavad vastavad programmid," rääkis Dombrovskis Läti ehitusturu kasvuvõimalustest.
  Reedel toimus Sakret OÜ tehases Paides Läti peaministri Valdis Dombrovskise, Eesti majandusministri Juhan Partsi ja Läti majandusministeeriumi esindajate kohtumine Eesti ja Läti ehitusmaterjalide tootjatega. Visiidi eesmärgiks oli tutvustada mõlema riigi valitsuse esindajatele ehitusmaterjalide tootmise hetkeseisu Eestis ja Lätis ning arutleda võimalusi tööstusharru olukorra stimuleerimiseks
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.