• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rebane: äripindade turg pole veel põhjas käinud

  Ma paraku arvan, et järgmisel aastal võiks äripindade sektoris olla pigem veel tagasiminekut, kui edasiminekut, sõnas ehitusmaterjalide tootjate liidu juht Enno Rebane.

  „Väike elavnemine ehitus- ja kinnisvaraturul on toimunud ainult seetõttu, et elamuturg oli täiesti põhjas. Põhjast on natuke lihtsam elavneda, aga ma paraku arvan, et järgmisel aastal võiks tegelikult äripindade sektoris olla pigem veel tagasiminekut, kui edasiminekut,“ rääkis Rebane. „Äripindade sektor pole veel põhjas ära käinud – mina äripindade kasvu ei oska küll praegu kuidagi näha, näen seal pigem miinuse poolt,“ nentis ta.
  Rebane tõdes, et tema arvates on ka ehitusmaterjalide turg ikka veel suhteliselt halvas seisus ja jääb sellesse ka järgmisel aastal. „Ehk meil hakkab küll majanduses hästi minema, aga ehitusturg tuleb alles järele. Üheksa kuu numbrilises kokkuvõttes saame endiselt öelda, et kuigi ehitusmaterjalide müük on natuke kasvanud, siis eksport on oluliselt kasvanud. Mis paraku tähendab, et siseturg on veel miinuses,“ lisas ta.
  Tema sõnul on teine pool see, et ehitamine on praegu seotud ainult Euroopa rahadega ja avaliku sektoriga. „Erainitsiatiivi on äärmiselt vähe, ei julge veel loota, et järgmisel aastal toimuks ehitusturu elavnemine erasektori poolel. Me loodame, et Euroopa rahad aitavad järgmisel aastal ka rajatiste sektorit – teede-, sildade jms ehitust."
  "Ma paneks lootuse 2012. aasta peale, kus võiks näha üldist ehitusturu elavnemist. Euro elavdab majandustegevust ning loodetavasti kas sissetulevad investeeringu elavdavad ehitust," sõnas Rebane.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.