• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  RM: tööhõive paranes enim ehituses

  Tegevusalade lõikes paranes tööhõive nii suhtarvudes kui absoluutselt kõige rohkem ehituses, ehk 14 000 inimese võrra, märkis rahandusministeerium oma kommentaaris.

  Võrreldes rahandusministeeriumi suvise prognoosiga ning töötukassas registreeritud töötute arvu muutumisega olid arengud tööturul oodatust positiivsemad.
  Statistikaameti andmeil langes töötute üldarv kolmandas kvartalis 22 000 inimese võrra ning töötuse määr alanes 15,5 protsendini. Tööga hõivatuid oli 19 400 võrra rohkem kui teises kvartalis.
  Tegevusalade lõikes paranes hõive nii suhtarvudes kui absoluutselt kõige rohkem ehituses, s.o 14 000 inimese võrra, töötlevas tööstuses, s.o 12 000 inimese võrra ja kaubanduses, s.o 8000 inimese võrra.
  Kuna hõive kasvu vedasid peamiselt mehisemad tegevusalad, siis lähenesid märkimisväärselt ka naiste ja meeste töötuse määrad. Naiste puhul oli see 15 ja meestel 16 protsenti.
  Töötus vähenes valdavalt nende arvelt, kes olid olnud ilma tööta alla aasta, kuid vähenes ka pikaajaline, üle aasta kestnud töötus. Rohkem kui aasta oli kolmandas kvartalis tööd otsinud 56 000 inimest ehk üle poole töötutest, suurenes üle kahe aasta tööta olnute arv.
  Kolmandas kvartalis jätkus ka töö tulemuslikkuse märkimisväärne tõus. Majanduskasv kiirenes III kvartalis 4,7 protsendini. Tööga oli III kvartalis hõivatud 578 000 inimest, mis on veidi rohkem kui 3 protsenti väiksem aastatagusest näitajast.
  Tööturul mitteaktiivsete inimeste arv kasvas aastatagusega võrreldes peamiselt pensioniikka jõudmise või õppima asumise tõttu. Mõnevõrra kasvas kolmandas kvartalis ka tööturult lapsehoolduspuhkusele lahkunute arv.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.