• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parts: see on ehitajate võitlus

  Olen vestelnud kaitsepolitsei peadirektori ja peaprokuröriga ning nende kinnitusel pole keegi ametnikest midagi teinud omakasu ajendil, kommenteeris Juhan Parts.

  „See on väga oluline, et kapo juhi ja peaprokuröri kinnitusel ei kahtlusta nad mitte ühtegi ametnikku omakasus,“ rõhutas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. „Ma küsisin seda kapo juhilt ja peaprokurörilt tegelikult juba esmaspäeval – ma olin asjast juba veidi varem informeeritud – ja nende vastus oli selge ei.“
  Partsi sõnul on tegemist ehitajate vahelise võitlusega ja ehitajate poolse survega erinevatele riigiametnikele ning see on nüüd jõudnud karistusõiguse prismasse.
  „On elementaarne, et kõik, kes ühel või teisel moel tegelevad teehangete eelarvetega, peavad andma oma tegevuse suhtes vastuseid ja loomulikult on siin põhivastutaja maanteeamet, mis kuulub majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalasse,“ rääkis Parts. „Meie huvi on maksimaalne abi kapole ja prokuratuurile ning samuti antud menetluses maksimaalne avalikustamine.“
  Partsi sõnul on riigi huvi, et ehitajad teeksid võistupakkumisi ja et ehitajad ei survestaks maanteeametit, kui ta teeb erinevaid otsuseid. „Samuti on meie huvi, et sõlmitud riigihankelepinguid täidetakse,“ jätkas Parts. „Riigi huvi on, et teid ehitatakse kvaliteetselt ja selle hinnaga, mis on tänane turuseis. Ma arvan, et selles osas aitab antud karistusmenetlus kaasa.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Toomas Taube: taasiseseisvunud Eestis sai tööõigus ühena esimestest uue seaduse
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab Äripäeva erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab Äripäeva erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Raadiohommikus: toidu kallinemisest, rekordilisest palgakasvust ja Ferraridest
Kolmapäevane hommikuprogramm võtab fookusesse hinnatõusud, toidu kallinemise, rekordilise palgaralli ja luksusautode müügi.
Kolmapäevane hommikuprogramm võtab fookusesse hinnatõusud, toidu kallinemise, rekordilise palgaralli ja luksusautode müügi.