Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  GM tegi eile börsidebüüdi

  Pärast 535päevast pausi saab alates eilsest börsil kaubelda autogigant General Motorsi aktsiatega. Uuestisündinud ettevõtte väärtpaber avanes New Yorgi börsil 35,5 dollaril ehk 7,6% avaliku esmaemissiooni hinnast kõrgemal.
  Esimest korda tuli Detroiti autotootja eelkäija börsile 20. detsembril 1916. aastal. Ettevõte lõpetas ajutiselt aga oma elu- ja börsitee eelmise aasta 1. juunil, kui General Motors palus kohtu kaudu kaitset võlausaldajate vastu. Järgmisest päevast enam aktsiat börsile ei lastud. Aktsia lõpetas toona viimase börsipäeva 0,51 dollaril ehk peaaegu väärtusetuna.
  Praegu kaubeldakse nn vanade General Motorsi aktsiatega OTC-l ehk reguleerimata vabaturul. Ettevõtte uus nimi on Motors Liquidation Company (sümbol MTLQQ) ning varatuks tõstetud ja tõenäoliselt 100% väärtusetu paberiga kaubeldakse 0,19 dollari kandis.
  Nn uuel General Motorsil on läinud aga viimastel nädalatel väga hästi.
  Eile väärtpaberiga New Yorgis ja Toronto börsil kaubelnud investorid oleks nagu unustanud vana pankrotistunud ja investoreid ninapidi vedanud ettevõtte. Seda näitab ilmekalt fakt, et aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) pakkumisvahemikku nihutati enne börsile tulekut 14% ning General Motorsi omanikud (USA rahandusministeerium ja ametiühing United Auto Workers) paiskasid müüki rohkem pabereid kui esialgselt kavas. Ja kõik läks probleemitult kaubaks.
  Võimaliku aktsiate ülejaotuse korral võib General Motorsi IPO maht ulatuda koos eelisaktsiate müügiga 23,1 miljardi dollarini, tehes temast maailma suurima IPO.
  Aktsiate müük toimus niivõrd heal tasemel, et USA valitsusel on ehk isegi võimalik tagasi võita 49,5 miljardit dollarit, mis on autotootjasse investeeritud maksumaksja raha. Bloombergi andmeil peaks rahandusministeerium müüma ülejäänud talle kuuluvad GMi aktsiaid 53 dollariga, et tulla mängust välja puhaste paberitega.
  Kuidas General Motorsil börsil läheb, näitab aeg. Ford on aga end konkurendi eemaloleku ajal investoritele täiega tõestanud ja näidanud viimase kuueteist kuu jooksul tervelt 172% tõusu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Pangaaktsiad tirisid Balti börsiindeksi miinusesse
Täna enimkaubeldud aktsiate LHV ja Šiauliu Bankase taandumine viis 1,23 protsendiga miinusesse ka Balti koondindeksi Balti Benchmark.
Täna enimkaubeldud aktsiate LHV ja Šiauliu Bankase taandumine viis 1,23 protsendiga miinusesse ka Balti koondindeksi Balti Benchmark.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.