• Jaga lugu:

  GM tegi eile börsidebüüdi

  Pärast 535päevast pausi saab alates eilsest börsil kaubelda autogigant General Motorsi aktsiatega. Uuestisündinud ettevõtte väärtpaber avanes New Yorgi börsil 35,5 dollaril ehk 7,6% avaliku esmaemissiooni hinnast kõrgemal.
  Esimest korda tuli Detroiti autotootja eelkäija börsile 20. detsembril 1916. aastal. Ettevõte lõpetas ajutiselt aga oma elu- ja börsitee eelmise aasta 1. juunil, kui General Motors palus kohtu kaudu kaitset võlausaldajate vastu. Järgmisest päevast enam aktsiat börsile ei lastud. Aktsia lõpetas toona viimase börsipäeva 0,51 dollaril ehk peaaegu väärtusetuna.
  Praegu kaubeldakse nn vanade General Motorsi aktsiatega OTC-l ehk reguleerimata vabaturul. Ettevõtte uus nimi on Motors Liquidation Company (sümbol MTLQQ) ning varatuks tõstetud ja tõenäoliselt 100% väärtusetu paberiga kaubeldakse 0,19 dollari kandis.
  Nn uuel General Motorsil on läinud aga viimastel nädalatel väga hästi.
  Eile väärtpaberiga New Yorgis ja Toronto börsil kaubelnud investorid oleks nagu unustanud vana pankrotistunud ja investoreid ninapidi vedanud ettevõtte. Seda näitab ilmekalt fakt, et aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) pakkumisvahemikku nihutati enne börsile tulekut 14% ning General Motorsi omanikud (USA rahandusministeerium ja ametiühing United Auto Workers) paiskasid müüki rohkem pabereid kui esialgselt kavas. Ja kõik läks probleemitult kaubaks.
  Võimaliku aktsiate ülejaotuse korral võib General Motorsi IPO maht ulatuda koos eelisaktsiate müügiga 23,1 miljardi dollarini, tehes temast maailma suurima IPO.
  Aktsiate müük toimus niivõrd heal tasemel, et USA valitsusel on ehk isegi võimalik tagasi võita 49,5 miljardit dollarit, mis on autotootjasse investeeritud maksumaksja raha. Bloombergi andmeil peaks rahandusministeerium müüma ülejäänud talle kuuluvad GMi aktsiaid 53 dollariga, et tulla mängust välja puhaste paberitega.
  Kuidas General Motorsil börsil läheb, näitab aeg. Ford on aga end konkurendi eemaloleku ajal investoritele täiega tõestanud ja näidanud viimase kuueteist kuu jooksul tervelt 172% tõusu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Linnamäe grupi firma müüb kaitseväele 10miljonilise välihaigla
Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus ostab 10,2 miljoni euro eest 2. jalaväebrigaadile välihaigla Margus Linnamäe suurosalusega MM Grupi firmalt Semetron.
Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus ostab 10,2 miljoni euro eest 2. jalaväebrigaadile välihaigla Margus Linnamäe suurosalusega MM Grupi firmalt Semetron.