Väinu Rozental • 19. november 2010 kell 11:28

Puidufirma juht: maksumeetmete pingerea koostamisel jään jänni

Minu kui ettevõtja seisukohalt on kõik kolm maksumeedet õiged ja vajalikud ning seepärast pingerida suisa raske teha, vastas OÜ Peetri Puit omanik Peeter Peedomaa küsimusele, mida maksunduses tuleks esmajärjekorras teha.

Küsimus oli ajendatud Mart Laari tänasest arvamusartiklist Äripäevas. Laari sõnul tuleks võimalikult kiiresti maksukoormust alandada. IRL pakub selleks välja kolm punkti: töötuskindlustusmaks tuleb hiljemalt 2014. aastaks alandada kriisieelsele tasemele, 2012. aastaks tuleb sotsiaalmaksule seada ülempiir ja hariduskulud tuleb vabastada erisoodustusmaksu alt.

"Kindlasti puudutab töötuskindlustusmaks ettevõtjaid – keda rohkem, keda vähem – vägagi valusalt," rääkis Põlvas tegutseva puidufirma juht Peedomaa. "Hariduskulude vabastamine erisoodustusmaksust on samuti oluline. Midagi pole praegu teha, peame erisoodustusmaksu maksma, sest käituda tuleb nii, nagu hetkel seadused ette näevad," rääkis ta.

Peedomaa rõhutas, et maksukoormuse alandamisega ei tohiks venitada. "Tootmine ja ettevõtlus on majanduse vedurid ja kui vedurid on haiglase olekuga, siis see mõjub kogu majandusele tervikuna," märkis ta.

Hetkel kuum