Väinu Rozental • 19. november 2010 kell 13:03

Egon Mats: haridussüsteem ei vasta ettevõtja vajadusele

ASi Matek nõukogu esimees ja ASi Lasita Aken juhatuse liige Egon Mats pidas IRLi pakutud kolmest maksumeetmest kõige olulisemaks koolituskulude vabastamist erisoodustusmaksu alt.

"See pitsitab ettevõtteid kõige enam ja kindlasti annaks koolituskulude erisoodustusmaksu alt vabastamine efekti," rääkis Mats. "Haridussüsteemi võimekus ja haridussüsteemi poolt toodetud haridus ei vasta täna ettevõtjate vajadusele ja seetõttu tuleb ettevõtjatel inimesi ise koolitada ja teostada ka täiendõpet, mis on samuti väga vajalik."

Matsi sõnul on erisoodustusmaks praegu suureks koormaks ettevõttele. "See teeb koolituse oluliselt kallimaks ja ettevõttele oleks suureks abiks, kui see maks ära kaotataks," lisas ta.

Mart Laar kirjutas täna Äripäevas, et võimalikult kiiresti tuleb maksukoormust alandada. IRL pakub selleks välja kolm punkti: töötuskindlustusmaks tuleb hiljemalt 2014. aastaks alandada kriisieelsele tasemele, 2012. aastaks tuleb sotsiaalmaksule seada ülempiir ja hariduskulud tuleb vabastada erisoodustusmaksu alt.

Hetkel kuum