Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täna 8 aastat tagasi ostsid venelased reisilaeva Georg Ots

  Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

  19 aastat tagasi
  28.11.1991. Registreeriti toidu- ja tööstuskaupade hulgimüügifirma AS AbeStock.
  16 aastat tagasi
  28.11.1994. Kaitsepolitsei arreteeris ekspeaminister Indrek Toome 30 000-kroonise altkäemaksu üleandmisel (Toome tegi katse osta kapo ametnikult välja ärimehe Mark Rihvkini võltspassi; Tallinna linnakohus mõistis Toome 20.11.95 süüdi altkäemaksu andmise katses ja karistas teda 3000 krooni suuruse trahviga).
  28.11.1994. Anti Oidsalu vallandati RASi Estonian Air peadirektori kohalt (Oidsalu oli sellel kohal alates 1.12.91).
  15 aastat tagasi
  28.11.1995. Rootsi telekontserni Kinnevik ja RTV aktsionäride esindajad kirjutasid alla protokollile, mille kohaselt sündis telekanal TV 3 (TV 3 alustas saadetega 6.03.96).
  28.11.1995. Tallinna linnakohus kuulutas välja Eesti tollal suuruselt teise hulgimüügifirma ASi Agrosif pankroti.
  14 aastat tagasi
  28.11.1996. Äripäeva koostatud Eesti edukamate ettevõtete TOP 100 1995. aasta andmete põhjal võitis transiidifirma AS Pakterminal.
  Esimest korda reastas Äripäev parimad ettevõtted tähestikulises järjekorras 1992. aasta kevadel; 16.03.93 võitis käibe järgi teenindavate ettevõtete kategoorias RAS Eesti Merelaevandus ning tootvate ettevõtete kategoorias RE Eesti Energia; seejärel hakati TOPi koostamisel ettevõtte majandusnäitajaid indekseerima ja 1993. aasta andmete põhjal tunnistati parimaks Balti Laevaremonditehase AS ning 1994. aasta andmete põhjal AS Saku Õlletehas.Alates 1996. aasast on TOP 100 avaldatud novembrikuu lõpus ja järgnevatel aastatel on edukamaks ettevõtteks osutunud: AS Tallinna Vesi (1996), AS Pakterminal (1997), AS Eesti Mobiiltelefon (1998), AS E.O.S. (1999), AS Milstrand (2000), AS Tele2 Eesti (2001), AS Tele2 Eesti (2002), AS Tele2 Eesti (2003), OÜ General DataComm International (2004), OÜ Manutent (2005), AS E.O.S. (2006), AS E.O.S. (2007), AS Nitrofert (2008), AS Vopak E.O.S. (2009).
  13 aastat tagasi
  28.11.1997. Forekspank avas endises Punase RETi tööstushoones umbes 100 miljonit krooni maksma läinud peahoone, mille katusel oli helikopteri maandumisplats.
  28.11.1997. Hansapank ostis 49,9 protsenti ravimite hulgimüüja ASi ProMed aktsiatest (Hansapank müüs osaluse 1998. aasta veebruari alguses edasi ASile Magnum Grupp).
  28.11.1997. AS Tallinna Külmhoone ühendas endaga hulgimüügifirma ASi Jäälill.
  28.11.1997. AS Eesti Statoil avas Viljandis uue tankla, mis oli esimene Statoili uue põlvkonna teenindusjaam Eestis.
  8 aastat tagasi
  28.11.2002. Hansapanga liisingu- ja faktooringufirma AS Hansa Capital asutas koos Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangaga (EBRD) Venemaal tütarettevõtte ASi Hansa Leasing Russia (8.03.05 ostis Hansa Capital ettevõttest välja EBRD osaluse).
  28.11.2002. AS Eesti Merelaevandus müüs ligi kaks aastat kasutult seisnud reisilaeva Georg Otsa kahe miljoni dollari eest Peterburi mereadministratsioonile; 2002. aasta detsembri lõpus tegi reisiparvlaev Georg Ots esimese reisi Peterburi-Kaliningradi-Peterburi liinil (Georg Ots tegi viimase reisi Tallinna-Helsingi liinil 23.12.00).
  28.11.2002. Toomas Leis kinnitati ASi Klementi (alates 15.08.06 kandis ärinime AS PTA Grupp ja alates 24.08.07 kannab ärinime AS Silvano Fashion Group) juhatajaks, viimati oli ta aastatel 1996-2000 ASi Estonian Air asepresident (Leis juhtis PTA Gruppi kuni 27.02.06).
  7 aastat tagasi
  28.11.2003. Ametiühingute keskliidus vahetus esimees: sellel kohal alates 28.04.00 olnud Kadi Pärnits lahkus seoses valimisega riigikokku ja uueks esimeheks sai Harri Taliga, kes enne seda oli alates 1988. aastast samas sotsiaalsekretär.
  4 aastat tagasi
  28.11.2006. Eesti IT-firmad Fujitsu Services OÜ ja AS Mandator Estonia ühinesid ASiks Fujitsu Services.
  28.11.2006. AS Kalev ostis Ida-Virumaa ajalehte Põhjarannik välja andnud ASi PR Põhjarannik 19,44 protsendi suuruse osaluse.
  28.11.2006. AS Kalev sõlmis lepingu, millega omandas 100 protsenti ASist Inreko Press, mis andis välja ajakirja Sporditäht ja Ärielu (ajakirjad suleti 19.01.09).
  28.11.2006. Eesti tollal suuruselt teises alkoholitootjas ASis Altia Eesti vahetus tegevjuht: senine juht Outi Sivén hakkas juhtima Altia tegevust Baltimaades ja uueks tegevjuhiks sai Ivar Aus, kes enne seda oli ettevõttes töötanud alates 2004. aastast müügi- ja turundusdirektorina.
  2 aastat tagasi
  28.11.2008. Toidu-, tööstus- ja kosmeetikakaupade hulgimüügifirma Svensky Kaubanduse AS omandas 100 protsenti alkoholi hulgimüüjast ASist Grape.
  Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus?, ajakiri Eesti Majanduslugu jm
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.