• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti liitumine euroga meelitab Soome firmasid

  Kevadel Eestis tehase avanud firma Hyrles OY on just selline väike või keskmise suurusega ettevõte, keda Eesti üleminek eurole peaks siia investeerima julgustama, kirjutab täna Helsingin Sanomat.

  Firma möönabki, et ees terendav üleminek eurole oli üks tegur, mis tehase avamise otsuse Eesti kasuks kallutas. Teine alternatiiv oli Poola. Tuleval aastal on plaanis laieneda.
  Eurole üleminekust rehkendab Eestis 30 uut töökohta loonud Hyrles OY üksi valuutavahetuskulude kadumisest säästu ca 1000 eurot kuus. Palgad on plaanis euro tulekul firmas ülespoole ümardada, mis võib töötajaile igas tunnis ühe euro lisaks võita. Ulatuslikumast palgatõusust on aga alles vara rääkida – tehase juhtkond usub, et hea hinna ja kvaliteedi suhe jääb Eestis veel pikalt kestma. Soome tasemele Eesti palgad vaevalt lähema kümne aasta jooksul tõusevad.
  Soome-Eesti kaubanduskoja juhi Pasi Harttuneni sõnul on viimasel aastal just vähem kui 50 töötajaga firmad Soomest vaikselt Eestisse tulnud. Euro lisab kindlust, et riik tuleb oma asjadega toime. Varem kardeti devalveerimist.
  Eestist saab Soome jaoks lähim riik, kus euro on käibel. Sellest oodatakse nii kaubavahetuse kui ka turismi elavnemist. Samuti on elavnenud Soome kinnisvarainvestorite huvi Tallinna eluasemeturu vastu, kirjutab leht.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.