Anu Jõgi • 1. veebruar 2011 kell 15:38

Statoil üritab haigusi ära hoida

Statoili personalijuht Hedi Nurme-McDonald tõdes, et poolteist aastat kehtinud uus haigushüvitiste maksmise kord paneb töötajad haigestudes raskete valikute ette – kas töötada pooltervena või jääda koju ning leppida teatava sissetuleku langusega.

Tema sõnul saab olenevalt ametikohast kasutada ka erinevaid kaugtöö võimalusi, kuid kahjuks ei saa seda kasutada näiteks klienditeenindajate puhul. "Seetõttu püüame tööandjana võimalikke haigestumisi pigem ennetada ja propageerida oma töötajate seas tervislikke eluviise," ütles Nurme-McDonald. "Igal sügisel on kõikidel Statoili töötajatel võimalus ennast tööandja kulul gripi vastu vaktsineerida, lisaks kompenseerime suurematel rahvaspordiüritustel osalemistasu ning kohustusliku tervisekontrolli kõrval on igal aastal võimalik kasutada kahte tasuta arsti visiiti," loetles personalijuht. Samuti ei pea Statoili töötajad haigena koju jäädes kohe esimesel päeval haiguslehte võtma ja paberimajandusega tegelema hakkama. "Kõikidel töötajatel on võimalik aastas kasutada kuni kaks tasustamata tervisepäeva, mis registreeritakse tööle tagasi tulles. Kui on tegemist pikema kui kahepäevase haigestumisega, siis on siiski vajalik võtta haigusleht," lisas ta. "Mis puudutab haigestumisi sel aastal, siis õnneks on haigestunute hulk võrreldes varasemate aastatega samal tasemel."

Hetkel kuum