Ettevõtja: 70% kasvu on arvatavasti arvude mäng

Kaisa Gabral 09. veebruar 2011, 17:43

Saaremaa ettevõtte Baltic Workboats ASi juhatuse liikme Jüri Taali sõnul on ca 70% ekspordi kasv arvatavasti pelgalt ilus arvude mäng.

"Arvatavasti on see "70% kasvu" ainult ülespuhutud arvudemäng, mis paistab uudisena ilus välja. Võrrelge 2007/2008 ja 2009.aasta detsembri eksporti. Seal on arvatavasti langus," kommenteeris Taal.

"Meie aasta käive on umbes 15 miljonit eurot. Kuigi meie käive on pea 100% eksport, ei ole see koguekspordi juures märkimisväärne osa. Me oleme laevade tootjad, mitte veondusega seotud ettevõte," märkis Taal ja lisas, et tema ei usu, et Eesti puhul sellised ekspordi käibed tootmisest tulevad. "Pigem kalli kauba vahendustegevus(transiit). Seega äkki naftasaadused vms. 2009. aasta oli ju üldiselt nõrgem ja kütusega tehakse ikka enne pikka puhkuseperioodi suuremaid tehinguid," lausus ettevõtja.

Detsembris kasvas Eesti eksport 67% võrra, ulatudes 927 mln euroni ehk oli 67% rohkem kui aasta varem samal ajal, teatas statistikaamet.

Esialgsetel andmetel eksporditi möödunud aastal Eestist kaupu jooksevhindades 8,75 miljardi euro väärtuses ja imporditi Eestisse 9,27 miljardi euro eest. Kaupade eksport ületas siiani kõrgeima 2008. aasta taseme, mil kaupade eksportkäive oli 8,47 miljardit eurot.

 

 

 


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. February 2011, 17:44
Otsi:

Ava täpsem otsing