Birjo Must • 9. veebruar 2011 kell 10:26

Analüütik: detsembri eksporti kasvatasid kõik harud

Tundub, et Eesti eksport säilitas aasta lõpus kiire kasvu kõigis suuremates harudes, detsembri rekordilisse kasvu panustas tõenäoliselt masinate- ja elektriseadmete eksport, märkis Nordea peaökonomist Tõnu Palm.

Statistikaameti andmetel eksporditi 2010. aasta detsembris kaupu 927 miljoni euro eest ehk 67% rohkem kui aasta varem samal ajal. Statistikaameti kinnitusel mõjutasid ekspordi kasvu ka mõned suuremahulised üksiktehingud.

„Võrreldes novembriga kasvas kaupade eksport detsembris ligi 7,7% ehk 66 miljonit eurot. Oleme ka varem näinud sarnaseid hüppeid kuistes numbrites,“ rääkis Palm.

Masinate- ja elektriseadmete eksport on kasvanud väga jõuliselt ning Palmi sõnul võib arvata, et ka antud oluline haru panustas ekspordi kasvu aasta viimasel kuul. Üksikute tehingute kohta ei saa täpsemat kommentaari anda, lisas Palm.

Hetkel kuum