Ekspress Grupp võitis käibes ja jõudis kasumisse

Anu Jõgi 28. veebruar 2011, 18:43

Eelmise aasta viimases kvartalis ületas Ekspress Grupi käive aasta varasemat tulemust 10 protsendiga, ulatudes 233 miljoni kroonini, mulluse 109 miljoni kroonise kahjumi asemel seisab tänavu aga 3 miljoni kroonine kasum, teatas ettevõte börsile.

Ettevõtte teatel olid 2010. aasta 12 kuud kontsernile pöördelised. Aasta alguse käibe kahanemine võrreldes eelmise perioodiga pöördus aasta keskel kasvuks. EBITDA kasvas varasema aastaga võrredes 98% ning EBITDA marginaaliks saavutasime samuti pea kaks korda suurema tulemuse, teenides 12% tootlust, seisab börsiteates.

Paranenud tulemuste peamine põhjus on trükiteenuste ja online-meedia kasv.

Online-meedia näitas 2010. aasta II kvartalis pea 20%-list kasvu
võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Trükiteenustes kasvas kasumlikkus aasta algusest alates tänu kulukontrolli mehhanismide kasutuselevõtule, alates teisest poolaastast kasvas ka käive, mis oli parimatel kuudel 23% parem eelmise aasta sama aja tulemusest. Perioodiliste väljaannete segment oli 2010
aastal endiselt surve all, kuid jõudis aasta lõpus käivete näol peaaegu
varasema aasta tasemele.

Perioodiliste väljaannete segmendis ootame 2011. aastal möödunud aastaga
võrreldavat käivet ning tulusid. Leedu ajakirjade kirjastuselt Express Leidyba,
ootame positiivse EBITDAni jõudmist, Ajakirjade Kirjastuselt arvestatavat
kasumi kasvu võrreldes 2010. aastaga. 2011. veebruaris sõlmisime eellepingu
kojukandega tegeleva ühisettevõtte Express Post aktsiate müügiks, mis hetkel
ootab konkurentsiameti heakskiitu.

Grupi trükiettevõttelt ootame 2011. aastal mõõdukat käibe ja kasumi kasvu, mida
pärsib ettevõtte seadmepargi kõrge hõivatus. Seetõttu oleme asunud
kaaluma täiendavate seadmete soetamise vajalikkust.

Suurema osa efektiivsust tõstvatest tegevustest viis kontsern läbi 2009. aasta jooksul, mistõttu 2010. aastal enam olulisi restruktureerimisi ei toimunud, v.a Eesti Päevalehes, kus kevadel vähendati agressiivselt palgakulusid.

Lisaks paranevatele majandustulemustele õnnestus 2010. aastal stabiliseerida ka kontserni fiskaalne seisukord tänu kevadel kaasatud täiendavale kapitalile, kontserni rahastavate pankadega sõlmitud uutele laenulepingutele ning kahe lõpuleviidud tütarettevõtte müügile.

"2010. aasta majandustulemuse ning eelpool kirjeldatud laenude restruktureerimise ning uue kaasatud kapitali taustal saame väita, et kontsern on edukalt väljunud majanduskriisist ja juhatus vaatab järgnevatele aastatele lootusrikkalt," seisab pressiteates.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2011, 19:25
Otsi:

Ava täpsem otsing