Indrek Kald • 30. märts 2011 kell 12:42

Imeline Teadus osutus oodatust menukamaks

Äripäeva ja Bonnier Publicationsi poolt hiljuti Eesti turule toodud Skandinaavia menukaim populaarteaduslik ajakiri on käivitunud oodatust edukamalt.

Ajakirja lähipäevadel ilmuval aprillinumbril on pea 8000 tellijat. Kuu keskmine üksikmüük on olnud 4000 eksemplari.

Äripäeva turundusdirektori Rain Väädi sõnul näitab see, et eestlastele meeldib hariv ja kvaliteetne lugemisvara ning selle eest ollakse nõus tavaliste ajakirjadega võrreldes veidi enam maksma.

"Seadsime endale eesmärgiks saada selle aasta lõpuks minimaalselt 7000 tellijat. Meeldiva üllatusena ületasime seatud eesmärki juba aprillis ilmuva, ajakirja kuuenda numbriga," märkis ta.

Väädi ütlusel on eestlased üldiselt lugemislembesed ja haritud, samas on populaarteaduslike ajakirjade turg meil naaberriikidega võrreldes tagasihoidlikult arenenud. "Meile tundus, et ühel uuel populaarteaduslikul ajakirjal võiks ruumi olla," lisas ta.

Väädi sõnul näitab Imelise Teaduse lugejate hulgas tehtud uuring, et inimesed on ajakirja sisuga rahul. "Lugejat iseloomustab keskmisest kõrgem haridus ja sissetulek. Valdavalt loeb ajakirja kogu pere, lugejate hinnangul on ühel ajakirja numbril veidi rohkem kui kolm lugejat. Mulle isiklikult meeldis uuringu tulemustest kõige rohkem tõik, et ligi 90% lugejatest soovitaks ajakirja oma sõpradele või tuttavatele," rääkis ta.

Lisaks Eestile ilmub ajakiri Imeline Teadus veel 20 riigis ja 15 keeles. Soomes on ajakirja nimi Tieteen Kuvalehti, Taanis Illustreret Videnskab, inglisekeelses ruumis Science Illustrated. Ajakirja sisu valmib Kopenhaagenis, kus seda toodab mõnekümne inimese suurune toimetus.

Alates oma ilmumise algusest 1984. aastal on ajakiri olnud Skandinaavia menukaim populaarteaduslik väljaanne. Kokku on ajakirjal maailmas pool miljonit tellijat ning hinnanguliselt kolm miljonit lugejat.

Hetkel kuum