• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mida arvavad analüütikud Microsofti Skype’i-ostust?

  Forbes võttis kokku mitme analüütiku arvamused Microsofti Skype’i ostu kohta 8,5 miljardi dollari eest.

  Evercore Partnersi analüütik Kirk Materne ütles, et hind kujutab endast 9,9kordset 2010. aasta käivet ja on kõrge, kuid sobib strateegiliselt Microsofti toodetega. Skype’i kiire kasv õigustab hinda. Tehingu edukuse võtmesõnaks on see, kuidas suudetakse teenida Skype’ist raha reklaami ja mängudega.
  Caris & Co analüütik Sandeep Aggerwal leidis, et tehinguhind oli on kõrge, kuid Microsoft saab mitmel moel võimendada Skype’i.
  Standard & Poor’si analüütik Jim Yin ütles, et Microsoft võimendab Skype’i tehnoloogiat mitmetel platvormidel, nagu Xbox, Kinect, Windows Phone ja teistes mobiiliseadmetes, mis kasutavad Windowsi operatsioonisüsteemi. Lisaks peaks ost suurendama reklaamitulusid. Arvestades tehingu suurust ja potentsiaalseid integratsiooniriske, näeb Standard & Poor’s tehingut siiski negatiivselt.
  Gleacher & Co analüütik Yum Kim ütles, et nende hinnangul on Skype’i tegelik väärtus 145 miljonit kasutajat, sealhulgas 8,8 miljonit tasulist kasutajat.
  Ed Maguire CLSA Asia-Pacific Marketsist ütles, et 2010. aasta lõpuga 663 miljoni registreeritud kasutajaga Skype'i toob ost Microsoftile olulise kliendibaasi ja võrguefekti. Tehingu kõrge hinna pärast muretsedes peaks kaaluma ka alternatiivseid raha kasutamise võimalusi. Analüütiku arvates on tehingu hind Microsofti jaoks õigustatud.
  Soleil Securitiesi analüütik Neil Herman ütles, et 8,5 miljardit dollarit on Microsoftile  selgelt suur number, et genereerida pikaajaliselt käivet. Ettevõte peab jahtima mitmemiljardilisi käibevõimalusi, millest üks on internetikõneteenused. Microsoft on teisel kohal mitmel turul, mis saavad võimendusefekti osaliseks. Skype’i ost muudab Microsofti selgelt selles segmendiks esikohal olijaks. Ka võib Skype muutuda alternatiiviks tavatelefoniteenustele. Lisaks tuletame meelde, et Microsoftil on umbes 50 miljardit dollarit raha ja iga kuu genereerib ettevõte umbes kaks miljardit dollarit rahavoogu äritegevusest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".