Microsoft kinnitas Skype'i ostu

Raivo Sormunen 10. mai 2011, 15:43

Microsoft teatab oma kodulehel, et ostab investorite konsortsiumilt eesotsas Silver Lake'iga 8,5 miljardi dollari eest Skype Technologiesi.

Tehnoloogiahiid maksab Skype'i investoritele sularahas ning tehingule on heakskiidu andnud nii Microsofti kui Skype'i nõukogu.

"Skype on fenomenaalne teenus, mida armastavad üle maailma miljonid inimesed. Üheskoos loome me tulevikku reaalajas suhtlemiseks, nii et inimesed saaks kogu maailmas olla lihtsalt ühenduses oma perekonna, sõprade, klientide ja kolleegidega,“ märkis Microsofti juht Steve Ballmer.

Skype'i ülevõtmisega luuakse Microsoft Skype divisjon, mille juhiks saab Skype'i tegevjuht Tony Bates.

„Microsoft ja Skype jagavad visiooni, et tuua tarkvarainnovatsioon ja tooted meie klientideni. Üheskoos oleme me võimelised kiirendama Skype'i plaane suurendada oma globaalset kogukonda ja tutvustada kõigile uusi kommunikatsiooni ja koostöö võimalusi,“ märkis Bates.

Microsofti aktsia on eelturul pärast ülevõtmisteate avalikustamist langenud 1,3%, tasemeni 25,49 dollarit. 30% Skype'i aktsiate müügiga hinnanguliselt 2,55 miljardit teeniv oksjonisait eBay on alustanud eelturul 4,2% plussis, tasemel 34,51 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2011, 08:52
Otsi:

Ava täpsem otsing