• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kes palju sai?

  Skype'i müügist Microsoftile saadud 8,5 miljardist dollarist umbes miljard läheb Skype'i asutajate Niklas Zennströmi ja tema partneri Niklas Friisi taskusse.

  8,5 miljardit dollarit on kõva hind võrreldes sellega, mis seni Skype'i eest makstud on, kirjutab WSJ müüki analüüsides.
  Näiteks eBay maksis aastal 2005 Skype'i eest 2,6 miljardit dollarit ning müüs selle neli aastat hiljem 1,9 miljardi eest tagasi, jättes endale siiski alles 30protsendilise osaluse.
  Skype'i asutajad Niklas Zennström ja Janus Friis teenisid uue tehinguga ligikaudu miljard dollarit. Suurim võitja on ajalehe WSJ hinnangul investeerimisfirma Silver Lake Partners, kelle käes oli 39% Skype'ist.
  Suuruselt teine osanik oli eBay 30%ga, järgnesid 12% Canada Pension Plan Investment Board, riskikapitalifirma Andreessen Horowity 3% ja investeerimisfirma Joltid Ltd 14%ga.
  Zennströmil ja Friisil on Joltidis kummalgi 18,75% osalus.
  Silver Lake'i tegevjuht Egon Durban ütles, et Silver Lake teenib müügist vähemalt 2 miljardit dollarit. Ka eBay teenib korralikult, tema osa on väärt ligikaudu 2,55 miljardit, pluss 125 miljonit Skype'i investoritele antud laenuna.  
  Canada Pension Plan investeeris 15% osalusse 300 miljonit ning loodab tagasi saada 930 miljonit. Andreessen Horowitz investeeris ligikaudu 50 miljonit ning enam kui kolmekordistas selle summa.
  "Inimesed alahindasid Skype'i ja nad ei hinnanud selle väärtust," ütles kapitalifirma asutaja Marc Andreessen WSJ-le. Skype saab nüüd Microsofti kontserni osaks. Microsoft plaanib ühendada Skype'i oma teiste olemasolevate toodetega - alates nutitelefonide operatsioonisüsteemist Windows Phone kuni e-posti programmini Outlook.
  "Üheskoos arendame me reaalajas toimuva meelelahutuse tulevikku," ütles kontserni juht Steve Ballmer. 
  Autor: Katri Soe-Surén, Sirje Rank
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".