Toftan: puidutöötlemine sai jalad alla

Alyona Stadnik 08. juuni 2011, 20:04

AS Toftan juhatuse esimees Martin Arula sõnul on nad suutnud ka rasketel aegadel tootmismahtu hoida, kuid firma ekspordimaht pole kasvanud. Kuid kindel olevat see, et puidutöötlemine on taas saanud jalad alla.

„Toftani eelmise ja selle aasta esimesi kvartaleid hinnates ei ole meil olulist tõusuhüpet ekspordis, sest juba eelmine aasta oli väga hea,“ kommenteeris Arula.

Eestit tervikuna vaadates oli Arula sõnul puidutööstuses tellimustega mullu probleeme. „Kuna puittoodete hinnad on tõusnud ühe aasta jooksul, siis võib juhtuda, et see ekspordikasv on tulnud tänu hindadele. Selge on see, et puidutöötlemine on saanud paremini jalad alla, eksporditakse ning tellimusi on rohkem kõigil turuosalistel,“ sõnas Arula.
Arula lisas, et Eesti puittoodetest lõviosa eksporditakse. „Igal juhul on ekspordi tendents suurenemise poole. Nõudlus võib suve lõpus eksportturgudel stabiliseeruda ehk ei ole (enam) nii kiire, aga pikemas perspektiivis see kasvab. Kõikidel ettevõtetel on võimalused olemas,“ arvas Arula.

Ta märkis, et metsa on Eestis piisavalt ning raiemahtu võiks veelgi kasvatada.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit teatas, et puittoodete eksport 2011. aasta I kvartalis moodustas 342 miljonit eurot, kasvades 30% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Puittoodete import moodustas 83 miljonit eurot.

AS Toftan on Rootsi kapitalil põhinev saeveski Lõuna-Eestis. Saeveski omanik on AB Karl Hedin Sågverk .

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. June 2011, 08:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing