Katre Pilvinski • 6. juuli 2011 kell 15:07

Ministeeriumides suurenes mullu ametnike arv 1,9% võrra

Kui mullu suurenes ministeeriumides ametnike arv kokku 1,9% võrra, siis suurim töötajate arvu kasv oli rahandusministeeriumis ehk 17,6%.

Ministeeriumides suurenes eelmisel aastal ametnike arv 46 võrra, mis teeb tõusuks 1,9%, selgus rahandusministeeriumi koostatud avaliku teenistuse aastaraamatust. Kõige suurem tõus ehk 17,6 % oli rahandusministeeriumis. See oli tingitud ulatuslikest avaliku teenistuse sisestest ümberkorraldustest. Nende käigus ühendati valitsemisala asutuste finants-, personali- ja palgaarvestuse tugiteenused rahandusministeeriumi juurde.

Lisaks kuulub 2010. aastast rahandusministeeriumi alla senine riigikantselei avaliku teenistuse osakond. Riigihangete ameti tegevus lõpetati ning selle ülesandeid jätkab samuti rahandusministeerium.

Põhiseaduslikes institutsioonide ja Riigikantselei grupis suurenes ametnike arv 19 võrra ehk 2,6%. Kõige suurem muutus oli Presidendi Kantseleis, kus ametnike arv tõusis 2009. aastaga võrreldes 6 võrra ehk 14%.

Maavalitsustes vähenes 2010. aastal ametnike arv 18 võrra ehk 3,2%. Kõige enam kahanes ametnike arv Lääne-Viru ja Järva Maavalitsuses (vastavalt 16,7% ja 12,9%). 2010. aastal vähenes kohalike omavalitsuste ametnike arv 154 ametniku võrra, mis on 2,9%-line vähenemine.

Hetkel kuum