Romet Kreek • 23. august 2011 kell 6:17

Kuld käis esmakordselt üle 1910 dollari

Kulla hind tõusis päeva sees 0,8 protsenti, 1913,50 dollarile, kuid hind taandus 1903,40 dollarile untsist.

Kulla hind tegi rekordi ka eurodes, naelsterlingis, Šveitsi frangis, Austraalia dollaris ja Uus-Meremaa dollaris.

Kovalhalmis Lõuna-Indias kauplejate ja analüütikute seas läbiviidud küsitluse põhjal võib kulla hind tõusta 31. detsembriks tõusta 2000 dollarile untsist, kirjutas Bloomberg.

Bespoke Investment Groupi analüütikud möödusid nädalavahetusel USAs Connecticuti osariigis Westporti mündipoest, kus ulatus uksest välja pikk inimsaba. Tegu on USA ühe rikkaima linnakesega. Analüütikud käisid poes vaatamas, et mis toimub? Kogu rahvamass püüdis poele kulda müüa. Poeomanikud ütlesid, et selline turumuutus on toimunud juba viis päeva ning nad ei ole kunagi sellist inimeste poolset kullamüügilainet näinud. Bespoke’ile tundus uskumatu, et rikaste linnakeses nagu Wesport soovib nii palju inimesi vabaneda kullast ja saada raha.

Hetkel kuum