Kreeka kõrtsmikud on ühisrindega maksutõusu vastu

Sirje Rank 02. september 2011, 16:04

Kreeka restoranipidajad ähvardavad, et ei kehtesta riigi nõutud kõrgemat käibemaksu, sest see võivat lõppeda paljude väikeste söögikohtade sulgemisega. Rängem maksukoorem on osa valitsuse kriisikavast suvel kokku lepitud uue abilaenu saamiseks.

Valitsuse plaani järgi tõuseb restoranide jaoks käibemaks 13 pealt 23%ni, kuid kõrtsmikud ähvardavad luua ühisrinde ning lihtsalt loobuda käibemaksu maksmisest - nimelt tõstsid võimud alles äsja tolle sektori käibemaksu 9 pealt 13%ni ning too hüpe neelatud vaikides alla. Nüüd olevat restoranipidajate mõõt aga täis. 

Kohalikud eksperdidki ennustavad, et söögikohtade maksukoormuse tõstmine ei anna riigile märgatavat lisatulu, sest samamoodi juhtus ka mootorikütuse ja mobiiltelefoni kasutamise lisamaksustamisega, vahendab uudisteportaal Greek Reporter.

Eriti ärritab Kreeka paljude väikeste söögikohtade omanikke valitsuse otsus teha välisturistidele kõrgema käibemaksu suhtes mööndusi samas, kui väljas söömine on kreeklaste jaoks igapäevaelu lahutamatu osa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. September 2011, 16:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing