Sirje Rank • 2. september 2011 kell 13:04

Kreeka kõrtsmikud on ühisrindega maksutõusu vastu

Kreeka restoranipidajad ähvardavad, et ei kehtesta riigi nõutud kõrgemat käibemaksu, sest see võivat lõppeda paljude väikeste söögikohtade sulgemisega. Rängem maksukoorem on osa valitsuse kriisikavast suvel kokku lepitud uue abilaenu saamiseks.

Valitsuse plaani järgi tõuseb restoranide jaoks käibemaks 13 pealt 23%ni, kuid kõrtsmikud ähvardavad luua ühisrinde ning lihtsalt loobuda käibemaksu maksmisest - nimelt tõstsid võimud alles äsja tolle sektori käibemaksu 9 pealt 13%ni ning too hüpe neelatud vaikides alla. Nüüd olevat restoranipidajate mõõt aga täis. 

Kohalikud eksperdidki ennustavad, et söögikohtade maksukoormuse tõstmine ei anna riigile märgatavat lisatulu, sest samamoodi juhtus ka mootorikütuse ja mobiiltelefoni kasutamise lisamaksustamisega, vahendab uudisteportaal Greek Reporter.

Eriti ärritab Kreeka paljude väikeste söögikohtade omanikke valitsuse otsus teha välisturistidele kõrgema käibemaksu suhtes mööndusi samas, kui väljas söömine on kreeklaste jaoks igapäevaelu lahutamatu osa.

Hetkel kuum