Michal uurib kohtutäiturite tööd

Indrek Kald 30. september 2011, 10:41

Justiitsminister Kristen Michal alustab tänase Äripäeva artikli põhjal kohtutäiturite suhtes järelevalvemenetlust, et kontrollida kahtlusi maksudest kõrvalehoidmises.

"Järelevalve raames pöördume kindlasti ka maksuameti poole palvega, et nad kontrolliks täiturite reisidega seonduvate maksude tasumist. Lisaks nõuame selgitusi kohtutäituritelt endilt ning kontrollime ka neile seadusega ette nähtud koolituskohustuse täitmist," kinnitas minister.

Michal lisas, et seaduse kohaselt on kohtutäituri distsiplinaarsüüteoks ka igasugune vääritu tegu, mis on vastuolus üldtunnustatud kõlblusnormidega või mis vähendab usaldust kohtutäituri ameti vastu, sõltumata sellest, kas tegu pandi toime ametikohustusi täites või mitte.

"Täiturile kui avalik-õigusliku ameti esindajale kehtivad kõrgendatud nõudmised. Eeldame, et kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koda annab oma senise hea maine hoidmise nimel avalikkusele ammendavad selgitused meedias ilmunud väidete kohta," ütles Michal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. October 2011, 12:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing