Alyona Stadnik • 30. september 2011 kell 9:20

Koolitaja: puhkusereis koolitusena ei tule kõne allagi

See ei tule kõne allagi, et raamatupidamises näidatakse puhkusereise koolitusena. Regulatsioonid ongi selleks, et äri tuleb ajada õigesti, kommenteeris Sinu Koolituspartner OÜ juhatuse liige Mairi Tamm.

"Meie teenuste portfellis sellist asja kindlasti ei ole," vastas Tamm Äripäeva päevaküsimusele. Ta selgitas, et kindlasti ei korralda nad puhkusereise, mille raames koolitatakse või vastupidi.

"Samas on sellel noal kaks tera, ühtepidi on seal kindlasti koolitus ja samas on ka see, et kui juba nii kaugele sõita ja ilm on tore, siis võiks seal ka olla," lausus Tamm.

Tema sõnul on eraldi küsimus, kas see on keelatud, kui on reisi ajal ka koolitus. "Kindlasti on hästi palju ka seda, et öeldakse, et on koolitus, aga tegelikult ei ole. See on alatu ja seda kindlasti ei tohiks teha. Ma ise kahjuks seda ei poolda ja selliste asjadega ei tegele," märkis Tamm.

Tamme ütlusel pole loomulikult õige, et raamatupidamises kantakse neid valesti. See ei tule kõne allagi, märkis ta. "Milleks need regulatsioonid on, selleks et äri tuleb ajada õigesti. Mitte nii, et kui on puhkus, siis on koolitus. Need on kaks eri asja. Inimesed on leidlikud ja eriti eestlased," sõnas Tamm.

Tänane Äripäev kirjutab, et kohtutäiturid käivad juba aastaid välismaal turismireisidel ning paluvad reisibüroodel vormistada need koolitusena. See lubab reisikulusid raamatupidamises näidata ettevõtlusega seotud kuluna ja nii vähendada maksukoormust.

Äripäev küsib koolitusettevõtetelt, Kas teie ettevõtte käib ka niimoodi koolitustel või korraldab selliseid reise, mille raames tehakse ka koolitust.

Hetkel kuum