• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koolitaja: puhkusereis koolitusena ei tule kõne allagi

  See ei tule kõne allagi, et raamatupidamises näidatakse puhkusereise koolitusena. Regulatsioonid ongi selleks, et äri tuleb ajada õigesti, kommenteeris Sinu Koolituspartner OÜ juhatuse liige Mairi Tamm.

  "Meie teenuste portfellis sellist asja kindlasti ei ole," vastas Tamm Äripäeva päevaküsimusele. Ta selgitas, et kindlasti ei korralda nad puhkusereise, mille raames koolitatakse või vastupidi.
  "Samas on sellel noal kaks tera, ühtepidi on seal kindlasti koolitus ja samas on ka see, et kui juba nii kaugele sõita ja ilm on tore, siis võiks seal ka olla," lausus Tamm.
  Tema sõnul on eraldi küsimus, kas see on keelatud, kui on reisi ajal ka koolitus. "Kindlasti on hästi palju ka seda, et öeldakse, et on koolitus, aga tegelikult ei ole. See on alatu ja seda kindlasti ei tohiks teha. Ma ise kahjuks seda ei poolda ja selliste asjadega ei tegele," märkis Tamm.
  Tamme ütlusel pole loomulikult õige, et raamatupidamises kantakse neid valesti. See ei tule kõne allagi, märkis ta. "Milleks need regulatsioonid on, selleks et äri tuleb ajada õigesti. Mitte nii, et kui on puhkus, siis on koolitus. Need on kaks eri asja. Inimesed on leidlikud ja eriti eestlased," sõnas Tamm.
  Tänane Äripäev kirjutab, et kohtutäiturid käivad juba aastaid välismaal turismireisidel ning paluvad reisibüroodel vormistada need koolitusena. See lubab reisikulusid raamatupidamises näidata ettevõtlusega seotud kuluna ja nii vähendada maksukoormust.
  Äripäev küsib koolitusettevõtetelt, Kas teie ettevõtte käib ka niimoodi koolitustel või korraldab selliseid reise, mille raames tehakse ka koolitust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.