• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Juudi kultuuri festivalil 'Ariel' esineb artiste Euroopast ja Lähis-Idast

  Kaheksandat korda toimuv juudi süvakultuuri tutvustav festival "Ariel" toob publiku ette Lähis-Ida ja Ida-Euroopa juutide muusika, kus sulavad kokku kolme religiooni mõjud - judaismi poeetilised tekstid, islami muusika ja kristluse traditsioon.
  Aastaid on festival kandnud endas juudi kultuuri eri tahkudele pühendatud ettevõtmiste kooslust, mille raames on toimunud nii kunsti- kui ka filmiüritusi, raamatuesitlusi, raadiosaateid, näitusi ning kontserte. Nii on ka tänavu.
  2011. aastal on festivali peakülaline maailmakuulus udimängija Yair Dalal, keda "Arieli" publikul oli esimest korda võimalus musitseerimas kuulda 2006. aastal. Seekord annab Iraagi päritolu muusik erakordse kontserdi koos ansambliga Vox Clamantis, mille kavas "Jeruusalemm" põimuvad kolme religiooni - islami, kristluse ja judaismi - muusikalised traditsioonid.
  "Arielil" astub üles ka võluv Iisraeli lauljanna Ilana Eliya, kelle kava kannab endas Kurdistani rahva igatsuslikke laule vabaduse järele. Samuti on festivalil võimalik nautida oma loomingus klezmer-muusikat kasutava Odessa päritolu multiinstrumentalisti ja bajaanivirtuoosi Boris Malkovsky kontserti koos keelpillikvartetiga Dafo Krakówist. Malkovsky komponeeritud palad annavad edasi nii traditsioonilist elavat klezmer-muusikat kui ka džässi ja barokkmuusika võlusid.
  Avapäeval toimub festivali raames Colin Shindleri raamatu "Iisraeli riigi ajalugu" esitlus, millele järgneb vestlusring autoriga. Festivali kunstilised juhid on dirigent Jaan-Eik Tulve ning vabakutseline ajakirjanik ja fotograaf Ilja Sundelevitš.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Täna tuleb turule esimene börsil kaubeldav USA bitcoinifond
Bitcoin jätkas kõigi aegade rekordile lähenemist, tõusule on kaasa aidanud esimese börsil kaubeldava bitcoinifondi turuletulek USAs, vahendab Bloomberg.
Bitcoin jätkas kõigi aegade rekordile lähenemist, tõusule on kaasa aidanud esimese börsil kaubeldava bitcoinifondi turuletulek USAs, vahendab Bloomberg.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.