• Jaga lugu:

  "Euroopa Keskpank mõistis kriisi tõsidust"

  Ma olin tõesti veidi üllatunud, et juba tänasel koosolekul otsus ära tehti, kuid üllatusi saame näha veel ja veel, kommenteeris SEB Panga privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel tänast Euroopa Keskpanga otsust.

  Järgneb Peeter Koppeli kommentaar baasintressimäära alandamisele:
  Kui nüüd veidi ironiseerida, siis selline otsus tähendab seda, et ka Euroopa Keskpangas (EKP) ollakse ilmselt lõpuks aru saadud, et praegune kriis on ikka väga tõsine. Seni on EKP oma tegevusega turge ikka mõned korrad vägagi negatiivselt üllatada suutnud.
  Parim näide sellest pärineb aasta 2008 juulist, kus kogu finantssüsteemist tuli juba väga paha lõhnaga suitsu ning EKP pidas vajalikuks vaatamata sellele intressimäärasid kergitada. Sama võib öelda käesoleva aasta aprilli ja juuli kohta, kus turgudel hoiti kahe käega peast kinni, et regiooni tõsiseima kriisi kontekstis keeratakse sisuliselt hapnikukraane koomale. 
  Mina pean tunnistama, et ma olin tõesti veidi üllatunud, et juba tänasel koosolekul otsus ära tehti. Ootasin seda järgmiselt koosolekult.  Kuigi jah, spekulatsioonid selle kohta, et hinnastabiilsuse eest võitleja nr. 1 Trichet läheb auga pensionile ning uus EKP president Mario Draghi peab esimese ülesandena hakkama intresse langetama, hakkasid jõuliselt levima juba siis, kui Trichet veel ametis oli.
  Nii või teisiti – ma arvan, et praegune kriis on viinud meid ebakonvenstionaalsete majanduspoliitiliste meetmete ajastusse ning üllatusi saame me selles osas näha veel ja veel. Suurim üllatus järgnevate kuude kontekstis oleks see, kui üllatusi ei oleks.  
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.