• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  General Motorsi madal kasum viis aktsia langusse

  USA autotootja General Motorsi kasumi langus ja järgmise kvartali kehv tulemuste prognoos kukutasid ettevõtte aktsia hinda ligi 8%, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

  Täna avalikustatud tulemuste kohaselt teenis General Motors kolmandas kvartalis 1,73 miljardit dollarit kasumit, mis on vähem kui aastatagune 1,96-miljardit. Samas müüginumbrid kasvasid 7,8% võrra 36,7 miljardile dollarile.
  Kõige suuremat kahju tõi ettevõttele Euroopa tootmisüksus, mille kahjum enne intressi- ja maksukulude mahaarvamist oli 292 miljonit dollarit. Firma pole juba üle kümne aasta Euroopas kasumisse jäänud.
  GM-i sõnul on Euroopa tulemuste oodatust nõrgemaks jäämises süüdi valitsev majandusolukord. „Ilmselgelt seisavad meie ees olulised makromajanduslikud katsumused. Meil on hea toode ja tugev turupositsioon,” sõnas General Motorsi finantsjuht Dan Ammann.
  GM lubas kulusid kärpida, kuid firma neljanda kvartali väljavaated valmistasid investoritele pettumuse ja saatsid aktsiahinna järsku langusse.  Ettevõtte ootab järgmise kvartali kasumiks ligi 31 senti aktsia kohta, samas kui analüütikud ennustasid viimati    86 senti aktsia kohta. Kolmanda kvartali aktsiakasum oli 1,03 dollarit aktsia kohta.
  Pikemas perspektiivis ennustab General Motors aga autonõudluse kasvu USA-s, sest autode keskmine vanus Ühendriikide teedel on üsna kõrge ja GM-i toodang on sealsetele klientidele meelepärane. Firma USA haru maksude-eelne kasum kasvas eelmise aastaga võrreldes 3,3%, ulatudes 2,19 miljardi dollarini.
  Kell 11:00 idaranniku aja järgi oli firma aktsia langenud 8,09% ehk tasemele 23,03 dollarit.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.