Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Langus USA börsidel üle 3%

  Itaalia võlakirjade tootluse rekordiline tõus vallandas kolmapäeval müügisurve ka Ühendriikide aktsiaturgudel, langetades tähtsamaid indekseid 3,2-3,9%.

  Itaalia võlakirjade tulusus kerkis kolmapäeval 7,44%-le. 7% ületav tootlus tähendas investorite psühholoogilise piiri ületamist, sest just sel hetkel kasvasid minevikus kahtlused ka Kreeka, Iirimaa ja Portugali maksesuutlikkuse osas. Müügisurve tugevnes sessiooni teises pooles, kui meediasse jõudsid sõnumid, et Euroopa Liidu liidritel pole mingit otsest kava Itaalia päästmiseks.
  Sessiooni lõpetasid kolm peamist USA turge kirjeldavat aktsiaindeksit järgmistel tasemetel:Dow Jones      11 780,94    -389,24    -3,20%Nasdaq              2 621,65    -105,84     -3,88%S&P 500             1 229,10      -46,82     -3,67%
  Dow Jonesi tööstuskeskmise kõik 30 komponenti kauplesid täna punases. Suurimad langejad olid JPMorgan Chase (-7,08%), Bank of America (-5,67%), Alcoa (-5,83%) ja Hewlett Packard (-5,42%). S&P 500 koostises oli vaid üks tõusja: tarbeelektroonika müüja Best Buy, mille aktsia kerkis 1,42%.
  Sektorite lõikes kaotasid kõige enam finantsettevõtete aktsiad. Lisaks eelpool nimetatutele olid suurte kukkujate seas ka Citigroup (-8,18%), Goldman Sachs (-8,21%), Morgan Stanley (-9,01%) ja Wells Fargo (-5,80%).
  Hooga langes ka USA autotootja General Motorsi aktsia hind  (-10,90%), pärast seda kui ettevõte avalikustas juhtide ja investorite hinnangul mitterahuldava kasuminumbri ja vähendas neljanda kvartali kasumiprognoosi. 
  Häiritud investorid koondusid jälle näilist turvalisust pakkuvate USA võlakirjade juurde, mille tõusev hind surus tulususe 1,96%-le.
  Kuigi Itaalia võlakirjad tekitavad turgudel suurt ärevust, on ekspertide sõnul probleem pigem investorite ebakindluses kui otseselt eurotsooni riike iseloomustavas maksevõimes või selle puudumises. „Tegemist on usalduskriisi, mitte näitajate kriisiga. Itaalia võlatase on jätkusuutlik, aga riigil on vaja rakendada majanduskasvu toetavaid poliitikaid,” sõnas Brown Brothers Harrimani valuutastrateeg Mark McCormik Itaalia kohta, mille riigivõlg on USA ja Jaapani järel suuruselt kolmas maailmas, ulatudes 120%-ni SKP-st.
  Dollar tugevnes kolmapäeval nii euro kui ka naela suhtes, aga nõrgenes jeeni suhtes.Detsembri tähtajaga toornaftafutuuride hind alanes 1,06 dollari võrra 95,74 dollarile barrelilt. Kullafutuuride hind kukkus 7,60 dollarit 1 791,60 dollarile untsi kohta.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Muusikatööstuse valukoht: maksuerinevuste tõttu kolivad paljud suursündmused Eestist ära
Eestis tuleks kontserdipiletite käibemaksu kas või ajutiselt alandada, sest muidu kolivad suursündmused teistesse riikidesse, rääkisid Eesti muusikatööstuse eksperdid valdkonna peamisest murekohast.
Eestis tuleks kontserdipiletite käibemaksu kas või ajutiselt alandada, sest muidu kolivad suursündmused teistesse riikidesse, rääkisid Eesti muusikatööstuse eksperdid valdkonna peamisest murekohast.
Lugu Ärimeestest ja Advokaatidest. Ja Kodanikust, kes neid ei kadesta. Kohe üldse
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Miks mitte investeerida Lady Gagasse
Muusika tundub olevat üks valdkondi, mis ei kahane ka majanduslanguse ajal, pakkudes kindlat tuluvoogu. Kuidas sellest osa saada?
Muusika tundub olevat üks valdkondi, mis ei kahane ka majanduslanguse ajal, pakkudes kindlat tuluvoogu. Kuidas sellest osa saada?
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Rannarootsi lihatööstus saab uued juhid
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Eesti ettevõtja sattus Ukrainas pommirahe alla
“130-ga sõitvat autot vene raketiga tabada – selleks peab ikka väga halb õnn olema,” mõtles Puukeskuse juht Madis Sander viimane kord, kui Ukrainas käis. Autojuht vajutas gaasi juurde ning jätkati sõitmist Žõtomõri oblastis asuva partneri juurde.
“130-ga sõitvat autot vene raketiga tabada – selleks peab ikka väga halb õnn olema,” mõtles Puukeskuse juht Madis Sander viimane kord, kui Ukrainas käis. Autojuht vajutas gaasi juurde ning jätkati sõitmist Žõtomõri oblastis asuva partneri juurde.
Operail müüs ära Ukrainas asuva vagunipargi
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.

Olulisemad lood

Pactum kaasas 20 miljonit dollarit
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.