• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Spratfili juht: kiire hinnatõusuga kuluta vähem

  Spratfil ASi juhatuse esimees Peeter Loimi sõnul on vaja selleks, et hakkama saada kiire hinnatõusuga vähem kulutada ning oma tegevus läbi mõelda.

  „Kõike võib vähem kulutada, ei pruugi nii palju osta. Kokku saab hoida siit ja sealt, muidu ei tule ots otsaga kokku,“ vastas Loim Äripäeva päevaküsimusele.
  Ettevõtete kohapealt on Loimi sõnul samamoodi. „Sa võid kodus lambi ära kustutada ja samamoodi võid töö juures piltlikult öeldes lambi ära kustutada ning mõelda kokkuhoiu peale. Energia on väga suur kuluallikas,“ lausus Loim.
  Ta selgitas, et ei ole mõtet kogu aeg kõikides ruumides ööpäevaringselt ventilatsiooniseadmeid töös hoida. „Tuleks läbi mõelda oma tegevus, uksed ja aknad kinni hoida, samuti sooja vett vähem välja visata,“ märkis Loim.
  Ta lisas, et töö juures on võimalik ka materjali kokku hoida.
  Äripäeva päevaküsimus on täna, kuidas kiire hinnatõusuga hakkama saada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.