• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merko juht: ebakindlus kestab

  AS-i Merko Ehitus juhatuse esimehe Tiit Robeni sõnul on sisendhindade kallinemine kolmandas kvartalis aeglustunud, mistõttu suuremate kahjumite periood hakkab mööduma.

  "Sel aastal sõlmitud lepingute marginaalid on mõnevõrra paremad kui viimasel paaril aastal. Samas on konkurents ehitusturul jätkuvalt  pingeline, millele lisab probleeme teadmatus homse ees ning Euroopa võlakriisist tulenev pankade laenutingimuste võimalik karmistumine," sõnas Roben. Tema sõnul on riik, kes naudib monopoolse tellija seisust, lepingutingimuste jätkuva karmistamisega üle piiri läinud.
  "Kui erinevate garantiide nõudmine ning 60-päevaste maksetähtaegade kehtestamine on ettevõtete likviidsusele niigi koormav, siis mõned riigiasutused on vinti veelgi peale keeranud. Esmalt piiratakse lepinguga ära miinimumsumma, mis mahus ühes kuus teostatud töid tellijale üle on lubatud anda, siis kehtestatakse 60-päevane maksetähtaeg ning seejärel ei lubata töövõtjal heakskiidetud arveid faktoorida. "Markantsematel juhtudel saab töövõtja pool aastat oma vahendite arvelt ehitada, enne kui riigipoolselt tellijalt esimene makse laekub," märkis Roben.
  Merko Ehitus näitas viimase 13 kvartali suurimat kvartaalset käivet ning lisaks suudeti teenida väikest kasumit, kuigi oodati kahjumit. Kontserni 2011. aasta kolmanda kvartali müügitulu oli 78,3 miljonit eurot, kasvades 2010. aasta sama perioodiga võrreldes 22,9 miljoni euro ehk 41,4% võrra. 9 kuu müügitulu oli 153,4 miljonit eurot.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.