• Jaga lugu:

  Ants Laaneots hakkas Ansipi sõjanõunikuks

  Peaminister Andrus Ansipi nõunikuna riigikaitselistes ja julgeolekuküsimustes asus alates tänasest tööle kindral Ants Laaneots, teatas valitsus.

  Möödunud nädalal Eesti kaitseväe juhataja ametist erru läinud kindral Laaneots hakkab peaministrit nõustama kaitsepoliitilistes küsimustes, samuti on tema ülesandeks vaadata läbi selleteemalisi eelnõusid ja arengukavasid.
  „Ants Laaneotsa laialdased kogemused ja sõjaline ekspertiis on kõrgelt hinnatud ning aitavad Eesti riigikaitset edaspidigi tugevdada. Riigikaitse tulemuslik korraldamine eeldab tõhusat juhtimist, kiiret otsustusprotsessi ning koostööd eri ametkondade ja eluvaldkondade vahel. Olen veendunud, et kindral Laaneotsa nõuanded nii mulle kui kogu valitsusele aitavad selle saavutamisele tugevasti kaasa,“ lausus valitsusjuht.
  Tänavu jõustunud riigikaitse strateegia rõhutab laiapindset lähenemist, kus lisaks sõjalise kaitse kindlustamisele tuleb tagada sellele ka ühiskonna toetus, osaleda aktiivselt rahvusvahelistes liitudes, suurendada riigi sisejulgeolekut, kindlustada elutähtsate teenuste toimimine ja arendada psühholoogilist kaitset.
  Kindral Ants Laaneots on sündinud 16. jaanuaril 1948 Kilingi-Nõmmel Pärnumaal. Ta on lõpetanud kaardiväe kõrgema tankivägede kooli Harkovis ja Malinovski-nimelise tankiväeakadeemia Moskvas, õppinud NATO kaitsekolledžis Roomas ning Soome kõrgematel riigikaitsekursustel. Laaneots on teeninud Nõukogude armees, jõudnud polkovniku auastmeni ning tegutsenud Etioopias jalaväediviisi ning armeekorpuse ülema sõjalise nõunikuna.
  Taasiseseisvunud Eestis määras valitsus Ants Laaneotsa 1991. aasta sügisel looma Kaitsejõudude Peastaapi ning aastatel 1991-1994 oli Laaneots selle ülem. Aastatel 1994-1996 töötas ta ASi ESS Lõuna direktorina. 1997. aastal teenis Laaneots kaitseväe peainspektori ametikohal ning aastatel 1997-1999 oli ta taas Kaitsejõudude Peastaabi ülem.
  Enne Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülemaks määramist aastal 2001 teenis kindral Ants Laaneots Balti Kaitseuuringute Keskuse ülemana. 2002. aastal nimetati ta kaitseatašeeks Venemaal ja Ukrainas. Alates 2006. aasta detsembrist kuni möödunud nädala esmaspäevani teenis Laaneots Eesti kaitseväe juhatajana.
  Kindrali auastme sai Ants Laaneots tänavu suvel.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Kirju taustaga ärimees sai maksuameti üle väikese võidu Kohtuvaidlus on kestnud pea 10 aastat
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.