• Jaga lugu:

  Rootsi on ELi uue eelarvepoliitika suhtes skeptiline

  Rootsi on kahtleb, kas nõustuda viimasel ELi tippkohtumisel vastu võetud otsusega teravdada eelarvereegleid.

  Eelarvereeglid peaksid kehtima vaid euroala riikidele, ütles peaminister Fredrik Reinfeldt, vahendab Reuters. Rootsi ja teised euroalast välja jäävad riigid peaksid liituma fiskaalpaketiga nii, et nad ei kohustu täitma karmimaid reegleid, kuna viimaste eesmärk on stabiliseerida ühisraha. Reinfeldt lisas aga kohe, et mingit kindlat otsust Rootsi veel langetanud ei ole. Põhimõtteliselt püüdleb valitsus siiski 17 euroala riigiga tihedama koostöö poole.
  Viimasel tippkohtumisel leppisid euroala riigid ja kuus mitte-euroala riiki kokku teravdatud kontrolli- ja säästumeetmetes. Kui Suurbritannia ainsana keeldus nendega liitumisest, siis Rootsi, Ungari ja Tšehhi lubasid seda veel kaaluda. Bulgaaria, Taani, Leedu, Läti, Poola ja Rumeenia on juba teatanud, et nemad on leppega nõus.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.