• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Briti peaminister: me ei liitu iial euroga

  Ühendkuningriigi peaminister David Cameron seisab silmitsi kriitikaga, et keeldudes Euroopa Liidu aluslepingu muudatusi toetamast, on riik isoleerinud ennast ülejäänud liidust.

  Cameron rakendas Euroopa Liidu Ülemkogul riigi vetoõigust, keeldudes toetamast aluslepingute muudatusi ja tuues kaasa selle, et karmimad eelarvereeglid kehtestatakse riikidevahelise kokkuleppe alusel. Suurbritannia keeldus muudatusi toetamast, sest riigile ei võimaldatud vetoõigust tulevaste finantsregulatsioonide üle.
  Briti peaminister astus Brüsselis ka ebatavalise sammu, kui ütles tema ümber kogunenud ajakirjanikele, et Suurbritannia ei liitu euroga mitte kunagi.
  Aluslepingu muudatuste puhul valmistas riigile enim muret finantstehingute maks, mis võiks ohustada Londoni staatust Euroopa peamise finantskeskusena.  „Minu eesmärk on kindlustada Suurbritanniale võimalikult kasulik kokkulepe,” ütles peaminister, lisades, et kuigi eurotsooni probleemide lahenemine on kõigi huvides, tuleks seda teha aluslepinguid muutmata.
  Prantsusmaa peaminister Nicolas Sarkozy kritiseeris Ühendkuningriigi otsust, öeldes reporteritele, et riigist on üleolev paluda euroalal oma mured ise lahendada, aidates sellega kaasa kahepooluselise Euroopa loomisele. „Vaadake, sa ei saa öelda, et sa ei taha kuuluda euroalasse ja osaleda lepingus, mis hõlmab ühisraha, mida sa ka ei soovi, ning tagatipuks alalõpmata kritiseerida,” väljendas president ajakirjanikele oma emotsioone.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.