• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prisma juht plaanidest: kavatseme Lätis-Leedus korrata Eesti edu

  Kavatseme saavutada Lätis ja Leedus samasugust edu kui Eestis, põhjendas agressiivset laienemist Balti riikides Prisma Peremarketi juhatuse esimees Janne Lihavainen.

  “See on meie pikaajaline strateegia olnud, et Baltimaades ollakse igas riigis hüpermarketitega kohal,” selgitas Lihavainen, miks kavatseb Prisma Riias uue hüpermarketi avada.
  Lihavainen: volüümi on vaja! Tema sõnul on loogiline, et kuna hüpermarketite äri peab olema volüümiäri, siis on tarvis rohkem kauplusi. “Nagu ka Eestis on olulised värsked toiduained, mis peavad jääma kohalikuks seni, kuni tarbija seda eelistab. Et olla edukas nendes tootegruppides, peab olema piisavalt palju volüümi, see tähendab piisavalt palju kauplusi,” põhjendas Prisma juht.
  Küsimusele, miks Prisma Läti-Leedu turgu perspektiivikaks peab, vastas Lihavainen, et tegelikult on kolme poega Lätis ja kahe poega Leedus veel vara midagi arvata. Olukord on aga võrreldav sellega, kuidas Eestis alustati. “Selge eesmärk on teha sedasama Lätis ja Leedus. Kuna asjad on enam-vähem plaanipäraselt läinud, pole põhjust sellest strateegiast taganeda, et oleme kõikides Balti riikides kohal,” rääkis Lihavainen.
  Riiga tuleb lisaks juba ehitamisel olevale hüpermarketile veelgi lisa, kuid asukohtadest täpsemalt Lihavainen veel rääkida ei saa. Vilniusesse tuleb poode rohkem, sõnas ta.
  Riiga ehitab Prisma uue hüpermarketi kinnisvaraarendaja Metro Capital Management, see peaks valmima järgmise aasta sügisel.
  Metro Capital Managementi partneri Arle Mölderi sõnul on praegu Riias palju kaubanduskeskusi ja uute jaoks ruumi eriti pole. Hüpermarket on aga konkreetse üürniku jaoks. “Meil on pikaajaline leping ja eeldame seda, et Prisma ja Sokos Corporation oma üle saja-aastase ajalooga teavad, mida nad teevad. Kindlasti on praeguses turusituatsioonis agressiivselt laieneda mõistlik,” lausus Mölder.
  Metro Capital Managementi Läti juhataja Aleksejs Ciževskise sõnul on koguinvesteering 6,5 miljonit eurot.
   
  Mis on mis
  Prisma hüpermarket Riias
  Kaubanduspinda 8000 ruutmeetrit, lisaks ehitatakse 9000ruutmeetrine parkimismaja. Ehitustööd algasid oktoobris ja ehituse peatöövõtja on Kartas Buve SIA.Koguinvesteering projekti on ligi 6,5 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.