• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  S&P: Pankade reitingukärpe oht pole kuhugi kadunud

  Pool triljonit eurot, mille Euroopa Keskpank sel nädalal pankadele laenas, annab küll väärtuslikku aega juurde, kuid ei kaitse reitingukärpe eest, ütles Standard & Poor’si juhtivametnik täna.

  Reutersile antud telefoniintervjuus ütles S&P Finantsinstitutsioonide juhtivdirektor Scott Bugie, et EKP samm anda pankadele kolmeaastasi laene oli küll positiivne, kuid liigne võlg ei lahenda pankade peamisi probleeme.
  „Keskpanga liigutus ei paranda pankade krediidireitinguid,” ütles Bugie. „Operatsioon on suur asi. Pool triljonit eurot, mis tuleb ülimadala protsendiga, ei lahenda siiski fundamentaalseid probleeme. See on probleemide lükkamine tulevikku.”
  Bugie ütles, et EKP hiljutine käik näitab keskpanga pühendumust võlakriisiga võitlemisel ja pankadele hingamisruumi andmisel.
  „EKP ei lahenda fundamentaalseid probleeme, kuid ostab väärtuslikku aega juurde ning me võtame seda enda analüüsi tehes arvesse,” märkis ta. „See süvendab sümbioosi pankade ja riigivõlakirjade vahel, kandes riski edasi ja tagasi. Samuti tekitab see küsimuse, milline väljumisstrateegia on valitsustel ja keskpangal.”
  Bugie sõnul on üle poole Euroopa pankadest negatiivse vaatluse all, mis võib tähendada reitingukärbet järgmise kolme kuu jooksul.
  „Järgmise aasta esimene kvartal saab väga raske olema,” lisas Bugie.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.