• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid rohelised

  USA börsid lõpetasid täna üleval kui investorid jälgisid Itaalia võlakirjade oksjoneid ning paremad kui oodatud majandustulemusi.

  Dow Jones: 12,287    +136    +1,12%Nasdaq: 2614    +24    +0,92%S&P 500: 1263    +13    +1,07%
  Dow Jonesi suurimad tõusjad olid JPMorgan: 33,42 (+2,36%) ja Bank of America: 5,46 (+3,31%). S&P 500 sektoritest tõusid kõige rohkem finants- ja tööstusettevõtete aktsiad. Volatiilsusindeks VIX, mida vaadatakse kui börside hirmumõõdikut libises alla 23.
  Täna müüs Itaalia pikaajalist võlga, 10-aastase võlakirja tootlus langes küll rekordtasemelt, kuid jäi pisut alla 7%. Euro tõusis dollari vastu üle 1,29 taseme, kuid võlakriis jätkab ühisraha survestamist. 
  Esmakordsete töötuabirahade taotlejate arv tõusis möödunud nädalal 15000 võrra hooajaliselt korrigeeritud 381000-ni, teatas USA Tööjõuamet. Majandusteadlased ootasid möödunud nädala abiraha taotlejate arvuks 375000. Nädal enne seda oli abiraha taotlejate arv 364000. Nädalaste töötuabirahade taotlejate arv küll tõusis, aga jäi alla 400000.
  Inimeste arv, kes sõlmisid eluasemeostu lepingu tõusis novembris 7,3% 19 kuu kõrgeimale tasemele, selgub Riiklikus Kinnisvaramaaklerite Agentuuri andmetest. Reutersi poolt küsitletud majandusteadlased ootasid 2% tõusu.
  Ehitusfirmade aktsiad rallisid uudise peale. Beazeri aktsia tõusis 6,5%, Pulte 6% ja Lennar 4,5%.
  Detsembri äriaktiivsus USA kesk- ja põhjaosas tõusis 62,5-ni, mis on rohkem kui majandusteadlaste prognoositud 61.
  Diamond Foodsi aktsia tõusis üle 7% kuulujutu peale, et riskifondi juht David Einhorn on ettevõttesse investeerinud. Searsi aktsia kukkus 1,3% kui S&P võttis ettevõtte krediidireitingu vaatluse alla. Sears teatas selle nädala alguses, et sulgeb 100 poodi.
  Kulla hind kukkus 1% 1547 dollarini. Hõbeda hind kerkis üle 1% 27,5 dollarini. Kuld ja hõbe on see nädal ühed suurimad kaotajad olnud. Toornafta hinnad näitasid USA sessiooni ajal kerget tõusu. U.S. Light toornafta hind kerkis 0,3% kuid jäi pisut alla 100 dollari. Londoni brent tõusis 0,4% 107,97 dollarini.
  Dollarindeks, mis eile rallis, on täna kaotanud 0,2%, indeksi väärtus 80,36.  
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.