Anne Oja • 26. märts 2012 kell 11:32

Töötukassa plaanib kulutada umbes poole aastatulust

Töötukassa nõukogu kinnitas 2012. aasta eelarve kuludeks 123,8 miljonit eurot ja tuludeks 248,1 miljonit eurot.

Töötuskindlustushüvitisteks näeb eelarve ette 28,3 miljonit eurot, koondamishüvitisteks 6,5 miljonit eurot ning tööandja maksejõuetushüvitisteks 5,5 miljonit eurot, teatas töötukassa. Hüvitistelt makstava sotsiaalmaksu summa on 7,7 miljonit eurot. Töötukassa tegevuskuludeks on eelarves 14,9 miljonit eurot.

Tulude poolel peaks kindlustusmaksetest laekuma töötajate sihtfondi 138,5 miljonit eurot, sellest  töötajate maksetena 136 miljonit eurot ja investeerimis- ja intressituluna 2,5 miljonit eurot. Tööandjate sihtfondi peaks käesoleval aastal laekuma 74,4 miljonit eurot, sellest tööandjate maksetest 73,2 miljonit eurot ja investeerimis- ja intressituluna 1,1 miljonit eurot.

Tööturuteenustele on sel aastal koos Euroopa Sotsiaalfondi vahenditega planeeritud 37,6 miljonit eurot.

Lisaks kinnitas nõukogu töötukassa 2012. aasta aastaplaani.

Nõukogu esimehe Harri Taliga sõnul on hea meel tõdeda, et üle pika vaheaja toimunud nõukogu koosolek toimus väga töises ja koostööle orienteeritud meeleolus.

Hetkel kuum