Indrek Kald • 3. aprill 2012 kell 8:12

Rahapuudus jätab Otepää kahevõistluse MK-etapita

Kuigi Rahvusvaheline Suusaliit FIS soovis, et Otepää korraldaks tuleval talvel kahevõistluse MK-etapi, lükkas Eesti suusaliit pakkumise tagasi, kuna alaliidu juhi Margus Hernitsa sõnul pole selleks raha.

Vaid üksikud soovivad antud ala MK-etappi korraldada, sestap on FIS hädas ja kahevõistlust surutakse vägisi suusakeskustele peale, moodustades nn Brežnevi pakike, kus koos väärt kaubaga on toode, mida keegi ei taha: kui ihkate murdmaa MK-d, võtke ka kahevõistlus.

"Otseselt FIS meile ei öelnud, et suusatamise Otepää MK saame 2014. aastal siis, kui tuleval talvel kahevõistluse etapi korraldame, aga vihjati küll," selgitas Hernits Õhtulehele.

Tema sõnul oleks kahevõistluse MK-etapi eelarve 400 000 eurot. "Isegi kui saaksime kõiksugu fondidest maksimumi, jääks alaliidu kanda kuni 150 000 eurot," rääkis Hernits ning lisas, et raha tuleks siis võtta sportlaste arvelt.

Kahevõistlus koosneb suusahüpetest ja murdmaasuusatamisest. Taliolümpiamängude kavva kuulub ala talimängude algusest ehk 1924. aastast peale.

Uue alana kuulub kahevõistluse hulka ühepäevavõistlusena sprint, mis oli esimest korda MM-võistluste kavas 1999. aastal ja olümpiamängudel 2002. aastal.

Hetkel kuum