Katre Pilvinski • 2. august 2012 kell 6:28

FIEde arv on viis aastat järjest langenud

FIEde arv on vähenenud juba alates 2007. aastast. Mullu kahanes nende arv ligi 2000 võrra.

"Üle-eelmise aasta langus oli tingitud eelkõige FIE-de uuest kohustusest registreerida end äriregistrisse," nentis statistikaameti juhtivstatistik Marielle Borthwick ameti blogisissekandes.

"Seda pidid tegema ka need, kes varem olid arvele võetud vaid maksukohustuslaste registris. Selle nõude tõttu lakkas kolmandik FIE-sid tegutsemast ja see mõjutas tegutsevate majandusüksuste koguarvu," lisas ta.

FIE-de arv on vähenenud juba alates 2007. aastast. 2011. aastal kahanes nende arv ligi 2000 võrra. Tegutsevate äriühingute arv seevastu kasvab pidevalt. Möödunud aastal lisandus neid peaaegu 5500 ehk 8%, 2010. aastal oli kasv 4%.

Samuti märgib Borthwick, et mittetulundusühingute arvu suurenemine aeglustub üha. "2009. aastal kasvas mittetulundusühingute hulk 7%, 2010. aastal 6% ja 2011. aastal vaid 4%. Mittetulundusühinguid lisandus mullu 1204, sihtasutusi 8."

"Ligi pool mittetulundusühingutest asub Harju maakonnas, järgnevad Tartu, Ida-Viru, Pärnu ja Lääne-Viru maakond. Nii riigiasutuste kui ka omavalitsusasutuste arv on vähenemas - 2011. aastal kahanes see vastavalt 5 ja 16 üksuse võrra," lisas Borthwick.

Hetkel kuum