Ave Lepik • 3. oktoober 2012 kell 7:33

Kohtutäiturid viivad varamüügi e-oksjonikeskkonda

Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koda koos justiitsministeeriumiga on valmistanud eelnõu, millega viiakse täiturite müüdav vara e-oksjoni keskkonda ning täpsustatakse sellele esitatud tingimused. Nii muutub oksjonidel osalemine inimestele lihtsamaks.

Ministeerium vahendab, et kohtutäituritele edastatakse aastas ligikaudu 100 000 nõuet ning eelnõu loob võimaluse nõudeid automatiseeritult koguda.

Teise suurema muudatusena loob eelnõu ka alused avalik-õiguslike nõuete automatiseeritud töötlemiseks. Kuna nõuete kogumise ja jagamise töö maht on suur, on juba alustatud neid probleeme lahendava elektroonilise tööriista loomisega.

Samuti annab muudatus võimaluse ilma sissenõudja või võlgniku avalduseta müüa vallasasju, mille väärtus ei ületa 100 eurot või korraldada nende müümine mõne müüja, näiteks komisjonikaupluse kaudu.

Hetkel kuum