Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pilvandmetöötlus vajab piiriülest õigusraamistikku

  Firmadele ja asutustele tähendab pilvandmetöötlus odavamat ja paindlikumat infotehnoloogiat. Pilvetehnoloogia loob uued võimalused neile, kel ei ole piisavalt kapitali ehitada andmekeskus uue äriidee järeleproovimiseks. Samuti saab selle tehnoloogia abil Euroopas kättesaadavaks teha legaalse infosisu kõigile, kes seda kasutada soovivad. Teadlastele loob pilvandmetöötlus võimaluse teha koostööd kolleegidega kogu maailmas.

  Vaja on raame. Pilvetehnoloogiast võib kasu saada kõigis majandusvaldkondades. Seepärast on vaja Euroopas tegutseda kooskõlastatult, et kõik saaksid olla oma õigustes kindlad ja kedagi ei jäetaks kõrvale. Nii saaksid kõik osa 160 miljardi euro suurusest aastakasust, mille tooks kaasa täiustatud õiguskeskkond. Selline riigipiire ületav nähtus nagu pilvandmetöötlus vajab ka võimalikult piiriülest, ajaga kaasaskäivat ja stabiilset õigusraamistikku.
  Pilveteenuste kasutuselevõttu takistab praegu usalduse puudumine. Esimene samm on juba tehtud koos ettepanekuga digitaalajastule vastavate ühtsete Euroopa andmekaitse-eeskirjade kehtestamiseks. Oleme endale teadvustanud, kui tähtsad on digitaalmajandusele andmed, sealhulgas isikuandmed. Andmed on nagu valuuta, mida peab saama usaldada ja mis peab saama vabalt liikuda.
  Ometi on praegu samahästi kui võimatu viia oma pilvepõhiseid andmeid üle ühelt teenuseosutajalt teisele. Levinud probleemideks on tehniliste standardite puudus ja arusaamatud lepingud, mida ükski tavakasutaja ei loe. Paljud üksikisikud või väikeorganisatsioonid ei aimagi, millised piirangud lepingutega kaasnevad, ja võivad ennast leida olukorrast, kus nad ei saa oma muusikafaile või andmeid ühe teenusepakkuja juurest teise juurde üle viia.
  Edu võimalus. Andmete porditavuse võimaldamisega, lihtsate ja õiglaste lepingutingimustega ning usaldusväärsete teenuseosutajate sertifitseerimisega saab suurendada pilveteenuste kasutajate usaldust valitud teenuse vastu. Pilvandmetöötlus muudab Euroopa majanduse mängureegleid. Suurema, usaldusväärsema ja tõhusama pilvandmetöötlusturu loomine Euroopas võib anda sadadele tuhandetele väikeettevõtetele võimaluse edu saavutada.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Norra meretuuleparkide arendaja paneb Saaremaa külje all püsti sada tuulikut
Rahvusvaheline meretuuleparkide arendaja ja Norra omanikega Deep Wind Offshore võitis enampakkumisel Saaremaa külje all asuva Saare 2.1 mereala.
Rahvusvaheline meretuuleparkide arendaja ja Norra omanikega Deep Wind Offshore võitis enampakkumisel Saaremaa külje all asuva Saare 2.1 mereala.
Kaubavedajad kaotavad Koidula piiripunkti öise sulgemisega: „Uusi turge pole nii lihtne leida!“
Tarneajad pikenevad, kui Koidula piiripunkt lõpetab ööpäevaringse töö, hoiatavad kaubavedajad.
Tarneajad pikenevad, kui Koidula piiripunkt lõpetab ööpäevaringse töö, hoiatavad kaubavedajad.