• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pilvandmetöötlus vajab piiriülest õigusraamistikku

  Firmadele ja asutustele tähendab pilvandmetöötlus odavamat ja paindlikumat infotehnoloogiat. Pilvetehnoloogia loob uued võimalused neile, kel ei ole piisavalt kapitali ehitada andmekeskus uue äriidee järeleproovimiseks. Samuti saab selle tehnoloogia abil Euroopas kättesaadavaks teha legaalse infosisu kõigile, kes seda kasutada soovivad. Teadlastele loob pilvandmetöötlus võimaluse teha koostööd kolleegidega kogu maailmas.

  Vaja on raame. Pilvetehnoloogiast võib kasu saada kõigis majandusvaldkondades. Seepärast on vaja Euroopas tegutseda kooskõlastatult, et kõik saaksid olla oma õigustes kindlad ja kedagi ei jäetaks kõrvale. Nii saaksid kõik osa 160 miljardi euro suurusest aastakasust, mille tooks kaasa täiustatud õiguskeskkond. Selline riigipiire ületav nähtus nagu pilvandmetöötlus vajab ka võimalikult piiriülest, ajaga kaasaskäivat ja stabiilset õigusraamistikku.
  Pilveteenuste kasutuselevõttu takistab praegu usalduse puudumine. Esimene samm on juba tehtud koos ettepanekuga digitaalajastule vastavate ühtsete Euroopa andmekaitse-eeskirjade kehtestamiseks. Oleme endale teadvustanud, kui tähtsad on digitaalmajandusele andmed, sealhulgas isikuandmed. Andmed on nagu valuuta, mida peab saama usaldada ja mis peab saama vabalt liikuda.
  Ometi on praegu samahästi kui võimatu viia oma pilvepõhiseid andmeid üle ühelt teenuseosutajalt teisele. Levinud probleemideks on tehniliste standardite puudus ja arusaamatud lepingud, mida ükski tavakasutaja ei loe. Paljud üksikisikud või väikeorganisatsioonid ei aimagi, millised piirangud lepingutega kaasnevad, ja võivad ennast leida olukorrast, kus nad ei saa oma muusikafaile või andmeid ühe teenusepakkuja juurest teise juurde üle viia.
  Edu võimalus. Andmete porditavuse võimaldamisega, lihtsate ja õiglaste lepingutingimustega ning usaldusväärsete teenuseosutajate sertifitseerimisega saab suurendada pilveteenuste kasutajate usaldust valitud teenuse vastu. Pilvandmetöötlus muudab Euroopa majanduse mängureegleid. Suurema, usaldusväärsema ja tõhusama pilvandmetöötlusturu loomine Euroopas võib anda sadadele tuhandetele väikeettevõtetele võimaluse edu saavutada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.