Sirje Rank • 10. oktoober 2012 kell 13:02

S&P: pangandusest võib saada B-järgu majandusharu

Reitinguagentuur S&P annab märku, et pangad võivad edaspidi saada madalama järgu krediidireitingu, kuna valitsused püüavad investoritele selgeks teha, et riigiabi ja raskustesse sattunud pankade väljaaitamine pole sugugi garanteeritud.

"See, millest me räägime, ei ole Euroopa Liidus ega mujal maailmas enam A-järgu majandusharu, me räägime BBB majandusharust," ütles S&P pangandusanalüütik Markus Schmaus täna Viinis konverentsil.

Pankade krediidireitinguid on siiani kergitanud ootused, et riigid ei lase pankadel pankrotti minna, vältimaks nii suuremat lööki majandusele tervikuna, vahendas Bloomberg Schmausi sõnu.

"Need reitingud, mis on enamuses A-järgu reitingud, kajastavad erakorralises olukorras märkimisväärset toetust,“ ütles Schmaus. "Kõik valitsused ja kõik järelevalveorganid pingutavad selle nimel, et side valitsuste ja pankade krediidikvaliteedi vahel läbi lõigata."

Hetkel kuum