• Jaga lugu:

  Turba kaevandaja: lõunanaabrid saavad veel ühe konkurentsieelise

  Valitsuse kavandatud hinnatõusud peaksid olema vähemalt aasta ette teada, ütles ASi Kagu-Eesti Turvas tegevjuht Olev Kauts.

  Äripäev küsis täna, kui pikalt peaks maksude ja tasude tõstmisest ette teatama? Päevaküsimuse ajendiks on Äripäeva tänane kaanelugu sellest, et valitsus on ootamatult ja kiirustades otsustanud tõsta alates 1. aprillist 2013 loodusvara kasutusõiguse tasumäärasid.
  „Meie oma tegemistes ja investeerimisplaane tehes lähtusime ikka sellest varasemast kavast ehk sellest, et kaevandamisõiguse tasu määrad on fikseeritud kuni 2015. aastani,“ lausus Kauts. „Ilmselge on see, et nüüd tuleb otsuseid teha tulevaste investeeringute arvelt. Ja teine asi see, et kuna lõunanaabritel on kaevandamise tasud tükk maad teises hinnaklassis, muutub meie konkurentsivõime taas natuke kehvemaks.“
  Kautsi sõnul hakkab kaevandamise tasu määrade tõus mõjutama turba hinda järgmisel talvel. „Tänavu mõjutas turba hinda see, et alates selle aasta algusest ei saa kaevandajad enam kasutada erimärgistusega vedelkütust,“ lisas ta.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Tallinki konkurent paneb Lätti suurema praami käima
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Suur intervjuu: kriis näitas, et ei tohi inimesi oma hirmudega üksi jätta
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.