Väinu Rozental • 15. oktoober 2012 kell 14:11

Dolomiidi kaevandaja: tasude tõus paneb pikemaajalised lepingud ohtu

Et turul teiste samalaadsete tootjatega konkureerida, peaks igasuguseid sisendeid suutma ikkagi vähemalt paar aastat ette näha, ütles OÜ Saare Dolomiit-Väokivi juhataja Hindrek Auväärt.

„Aga antud olukorras ei ole see võimalik ja selge on see, et ega see meie elu kergemaks ei tee,“ kommenteeris ta valitsuse ootamatut ja kiirustades tehtud otsust tõsta alates 1. aprillist 2013 maavarade kaevandamisõiguse tasu. Äripäev küsis täna ettevõtjailt, kui pikalt peaks maksude ja tasude tõstmisest ette teatama?

„Ma ei tea, kuidas teistes ehitusmaterjalide tootmise valdkondades, aga meil on küll kohati nii, et mõni leping võib olla mitmeaastane,“ rääkis Auväärt ja lisas, et kui nüüd vahepeal midagi päris drastiliselt muutub, teeb see ettevõtja elu väga keeruliseks.

Auväärti sõnul on järgmine aasta ettevõtjate jaoks erakorraline ka see tõttu, et elektrienergia tõotab kallineda väga suurel määral. „Okei, sellest on natuke pikemalt räägitud,“ möönis ta. „Aga kui mitu asja kokku satuvad, siis juba alla kirjutatud lepingute juures, kus võib-olla marginaal on niigi üsna väike, võib osutuda väga raskeks lepinguid täita nii, et ettevõte ise miinusesse ei läheks.“

 

 

Hetkel kuum