Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ossipenkol viis Tallinna jäätmeveopiirkonda taskus

  Tallinna keskkonnaamet kinnitas Ida-Virumaa suurärimehe Nikolai Ossipenkoga seotud OÜ Ekovir võitjaks viies Tallinna piirkonnas korraldatud prügiveohankes. Konkurendid võivad selle otsuse aga vaidlustada.

  “Vaatame advokaatidega otsuse üle ning kui on alust, siis selle me ka vaidlustame,” sõnas Eesti Keskkonnateenused ASi (endise nimega Veolia Keskkonnateenused AS) juhatuse liige Argo Luude Tallinna keskkonnaameti juhataja Otto Popeli allkirja kandvat käskkirja kommenteerides.
  Tegutsemine läheb raskeks. Luude märkis skeptiliselt, et hanget võita on lihtne, kuid pärast tuleb hanget täitma asuda ja see on hoopis keerulisem. Tema sõnul seisavad tallinlastel ees väga põnevad ajad, saab näha, kas ja kuidas Ekovir selle pakutud hinnaga tööle hakkab. Samuti tuleb neil minimaalselt 16 autot tööle panna, kogu see logistika ja inimeste tööle võtmine veel lisaks.
  “Mina võrdlen seda maja ehitamisega, kus tellija on võhik, projektijuhil on see elu esimene projekt ning ehitaja, kes seni on koerakuudi valmis teinud, peab järsku pilvelõhkuja püsti panema. Elu on näidanud, et selline kooslus ei tööta,” lisas Luude.
  ASi Ragn-Sells ärijuht Agu Remmelg on varem öelnud, et Ekoviri konkursil pakutud hinnad on selgelt selle turupiirkonna tegelikke kulusid ja ettevõtetele kehtivaid maksukohustusi arvestades alla pakutud.
  Ekovir: alla omahinna me ei pakkunud. Ekoviri juhatuse liikmel Tiit Lillemetsal ei olnud reedel aega värsket Tallinna keskkonnaameti otsust kommenteerida. Varem on ta kinnitanud, et alla omahinna nad pakkumusi ei teinud ning seni Ida-Virumaal prügi vedanud ettevõtte eesmärk on tegevust Tallinnas ja mujal Eestis laiendada.
  Viies Tallinna piirkonnas korraldatud prügiveo hankele kvalifitseerusid Ekovir, Prügivedu, Adelan Prügiveod, Ragn-Sells ja Eesti Keskkonnateenused. Hankelt kõrvaldati Tšehhi firma Komwag, kuna ta ei esitanud asukohamaa tõendit maksuvõlgade puudumise kohta.
  Ekovir hakkab teenindama Põhja-Tallinna jäätmeveopiirkondi nr 6, ja 7, Haabersti piirkonda nr 1, Kesklinna piirkonda nr 9 ja Kristiine jpiirkonda nr 5.
  Kes on kes
  OÜ Ekovir
  Juhatuse liige on Nikolai Ossipenko kasupoeg Tiit Lillemets. Ettevõtte osanik on OÜ I.V.P.Keskus, mille juhatuse liige ja osanik on Natalia Ossipenko. Nikolai Ossipenko oli I.V.P.Keskuse omanik 2004.–2009. aastani.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Amet hoiatab: käes on seakatku kõrgaeg Seakatk on tuvastatud juba kuuel metsseal
Sigade Aafrika katk (SAK) on tänavu tuvastatud kuuel metsseal Võrumaal ja Põlvamaal. Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) hoiatab seakasvatajaid, kuna Lätis on tuvastatud katk ka kodumajapidamises.
Sigade Aafrika katk (SAK) on tänavu tuvastatud kuuel metsseal Võrumaal ja Põlvamaal. Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) hoiatab seakasvatajaid, kuna Lätis on tuvastatud katk ka kodumajapidamises.
Metalliäri omanike kasumi jaotamise vaidlus lõi pretsedendi
Eduka metallitööstuse Eesti Traadi asutajate ja väikeosanikuks saanud Hannes Rosina dividendivaidlus jõudis riigikohtusse, kes lubab kasumit mõnel juhul jaotada teisiti, kui seadus ette näeb.
Eduka metallitööstuse Eesti Traadi asutajate ja väikeosanikuks saanud Hannes Rosina dividendivaidlus jõudis riigikohtusse, kes lubab kasumit mõnel juhul jaotada teisiti, kui seadus ette näeb.