• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  isePankur leidis investoreid mitmest Euroopa riigist

  isePankur.ee Eestis taotletud laenudesse saavad sellest nädalast investeerida kõik isikud, kellel on pangakonto Euroopa Liidus või Šveitsis.

  "Esimeste päevadega on teenusega liitunud investorid Inglismaalt, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Rootsist, Soomest, Leedust ja Lätist," kinnitas isePankuri tegevjuht Pärtel Tomberg.
  Tema sõnul turustatakse välismaistele jaeinvestoritele eestimaist investeerimistoodet esmakordselt. "Samuti avaneb jaeinvestoritele esmakordselt võimalus investeerida väikeste summadega otse Eesti majandusse, ilma, et mõni pank vahelt oma osa võtaks," lisas ta.
  Eestis väljastatud laenude intressitasemed on Tombergi ütlusel Euroopa keskmisest oluliselt kõrgemad, lisaks toimub Euroopa siseste maksetega (nn SEPA maksed) piiriülene rahaliikumine enamasti ühe tööpäeva jooksul.
  "Ühtlasi kohaldatakse läbi isePankuri keskkonna laenu taotlenud isikutele põhjalik taustakontroll (sissetuleku ja töösuhte kontroll ning krediidikontol) ja halbade laenude osakaal on võrreldes keskmise intressimääraga minimaalne," selgitas Tomberg.
  Investorite viimase kahe aasta keskmine tootlus isePankuri vahendusel on olnud 18,07% aastas. Minimaalne investeerimissumma on viis eurot. Võlamenetlusprotsess toimib tänu Eesti läbipaistvale e-võimalustele ning valdkonna kaasaegsele regulatsioonile kiirelt ja sujuvalt, kinnitas Tomberg.
  isePankur on 2008. aastal asutatud panganduse portaal, mis võimaldab kasutajatel omavahel raha laenata ja investeerida. Lisaks tegutseb ettevõte erinevate finantstarkvaralahenduste arendamise, müümise ja turustamisega. isePankuri emaettevõte lõpetas eelmise aasta kasumlikult, ligi 86% käibest teeniti teenuste ekspordist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
FEB ostab väiksema konkurendi
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB ostab taanlastelt samas valdkonnas tegutseva ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB ostab taanlastelt samas valdkonnas tegutseva ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.