• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ETK uus juht: hoiatati kolhoosi eest

  Eesti Tarbijateühistute Keskühistu ehk ETK juht Jaanus Vihand, keda tuttavad „kolhoosi“ astumise eest hoiatasid, peab uut töökohta perspektiivikaks ja pikalevenivaid tööpäevi normaalseks.

  Kui pikad on teie tööpäevad uuel ametikohal?
  Praegu töötan 12-13 tundi, see on alustades täitsa normaalne. Tuttavad tõesti hoiatasid mind kolhoosi ja stagneerunud organisatsiooni eest, aga tegelik elu on kinnitanud hoopis muud. Reaalsus on see, et olen meeldivalt üllatunud. ETK 9 kuu netokäibeks kujunes 290 miljonit eurot, kasvades aastatagusega võrreldes 8%. 
  Kas Eesti kapitalil põhineval jaeketil on suurte välismaiste ettevõtete kõrval võimalik läbi lüüa?
  Ära me ennast kindlasti ei plaani müüa, oleme turuliidrid ja kavatseme selleks ka jääda. Ja ETK pole välismaa ketipoodidele mingi kerge saakloom. Eesti kapital on jaeturul väga tugev, samuti Eesti jaeketid: A-Selver, Comarket ja Grossi poed. Tegelik situatsioon on Eestis hea, kerge jalutuskäik see Rimidele ja Maximatele olema ei saa. ETK laieneb pidevalt. Avame kogu aeg uusi kauplusi, siin Tallinnas viimati Raudalu Konsumi ja Konsumeid tuleb igal aastal mitu tükki juurde. Samuti kasvab Maksimarketite arv.
  Kas eestlased eelistavad omamaist?
  Inimesed eelistavad omamaist ja on patrioodid, kuni neil sellest mingit kasu on. Me konkureerime hindadega edukalt välismaiste kaasvõitlejatega võrreldes. Ja teatud toidukorvi saab meilt isegi odavamalt kätte, püsikliendikaardiga saab pea kaks korda rohkem boonust, kui mujal. 
  Eesti suurimasse, ETK gruppi kauplusteketti kuulub 156 A ja O, 76 Konsumi ning 7 Maksimarketi kauplust. „Peaksin paar aastat ringi sõitma, kui need kõik tahaksin üle vaadata. Samas 19 ühistut tuleb mul küll aeg-ajalt läbi käia,“ lisas vastne juht intervjuu lõpuks.
  Eesti Tarbijateühistute Keskühistu (ETK) 19-liikmeline nõukogu kinnitas Vihandi ETK uueks juhatuse liikmeks 15. oktoobril 2012. ETK juhatus on kaheliikmeline. Lepingut pikendati ka senise juhatuse liikme Janek Lepaga.
  Vihandil on 20-aastane ettevõtluskogemus. Ta on juhtinud Bauhof Eestit, Rakvere Piima ning Rocca al Mare Suurhalli ning kuulunud erinevate ettevõtete nõukogudesse.  
  Vihand andis intervjuu Äripäeva kaubandusjuhtide uudisveebile kaubandus.ee. Lugege ka intervjuud Selveri juhi Andres Heinveriga
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.