Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ETK uus juht: hoiatati kolhoosi eest

  Eesti Tarbijateühistute Keskühistu ehk ETK juht Jaanus Vihand, keda tuttavad „kolhoosi“ astumise eest hoiatasid, peab uut töökohta perspektiivikaks ja pikalevenivaid tööpäevi normaalseks.

  Kui pikad on teie tööpäevad uuel ametikohal?
  Praegu töötan 12-13 tundi, see on alustades täitsa normaalne. Tuttavad tõesti hoiatasid mind kolhoosi ja stagneerunud organisatsiooni eest, aga tegelik elu on kinnitanud hoopis muud. Reaalsus on see, et olen meeldivalt üllatunud. ETK 9 kuu netokäibeks kujunes 290 miljonit eurot, kasvades aastatagusega võrreldes 8%. 
  Kas Eesti kapitalil põhineval jaeketil on suurte välismaiste ettevõtete kõrval võimalik läbi lüüa?
  Ära me ennast kindlasti ei plaani müüa, oleme turuliidrid ja kavatseme selleks ka jääda. Ja ETK pole välismaa ketipoodidele mingi kerge saakloom. Eesti kapital on jaeturul väga tugev, samuti Eesti jaeketid: A-Selver, Comarket ja Grossi poed. Tegelik situatsioon on Eestis hea, kerge jalutuskäik see Rimidele ja Maximatele olema ei saa. ETK laieneb pidevalt. Avame kogu aeg uusi kauplusi, siin Tallinnas viimati Raudalu Konsumi ja Konsumeid tuleb igal aastal mitu tükki juurde. Samuti kasvab Maksimarketite arv.
  Kas eestlased eelistavad omamaist?
  Inimesed eelistavad omamaist ja on patrioodid, kuni neil sellest mingit kasu on. Me konkureerime hindadega edukalt välismaiste kaasvõitlejatega võrreldes. Ja teatud toidukorvi saab meilt isegi odavamalt kätte, püsikliendikaardiga saab pea kaks korda rohkem boonust, kui mujal. 
  Eesti suurimasse, ETK gruppi kauplusteketti kuulub 156 A ja O, 76 Konsumi ning 7 Maksimarketi kauplust. „Peaksin paar aastat ringi sõitma, kui need kõik tahaksin üle vaadata. Samas 19 ühistut tuleb mul küll aeg-ajalt läbi käia,“ lisas vastne juht intervjuu lõpuks.
  Eesti Tarbijateühistute Keskühistu (ETK) 19-liikmeline nõukogu kinnitas Vihandi ETK uueks juhatuse liikmeks 15. oktoobril 2012. ETK juhatus on kaheliikmeline. Lepingut pikendati ka senise juhatuse liikme Janek Lepaga.
  Vihandil on 20-aastane ettevõtluskogemus. Ta on juhtinud Bauhof Eestit, Rakvere Piima ning Rocca al Mare Suurhalli ning kuulunud erinevate ettevõtete nõukogudesse.  
  Vihand andis intervjuu Äripäeva kaubandusjuhtide uudisveebile kaubandus.ee. Lugege ka intervjuud Selveri juhi Andres Heinveriga
 • Hetkel kuum
Euroopa patendiameti president: meil on põhjust tähistada leiutajate läbimurret
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
USA indeksid näitasid sel nädalal häid tulemusi
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
FT: Euroopast ja USAst tõrjutud Hiina autotootjatel on uus eesmärk: kogu ülejäänud maailm
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Operaili ostjaks pakutakse Soome äri ostjat
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Alexela emafirma ostab Vene miljardärile kuulunud Läti vedelgaasi müüja “Ei saa öelda, et läbirääkimised oleks väga lihtsad olnud”
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.