4. detsember 2012 kell 3:43

Risti löödud usuaktsia taassünd

Alates börsile tulekust kohe mutta tampima hakatud Facebook on viimase kolme nädalaga teinud tõelise taassünni ning sütitanud investoreid kokku krabama aktsiat lootuses, et firma suudab ka mobiilidest reklaamiraha teenida.

Enam pole isegi mõtet meelde tuletada, millise fopaaga Facebook maikuus börsile tuli ning kui tugeva kriitika alla firma sattus. Sellele järgnenud suhteliselt tugeva pessimismi laine tulemusel kukkus aktsia septembri alguses rekordmadalale 17,73 dollarile.

Pärast seda toimus paras vindumine 20 dollari piiri ümber, kuid novembri teisest nädalast alates on firma turuväärtus ligi poole võrra kasvanud. Aktsia on kallinenud 19 dollari juurest 28 dollarini ning seda kõigest kolme nädalaga.

Loe tänasest Äripäeva Investori rubriigist, mis on seni rohkelt negatiivset vastukaja pälvinud Facebooki aktsia tõusu taga.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum